Sociálne siete

DOMOV

Zomrel herec a humorista Milan Lasica

Milan Lasica zomrel vo veku 81 rokov.

Zverejnené:

Upravené: 19. júla 2021 o 21:31

696

sviecka
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Andres F. Uran

REKLAMA

BRATISLAVA – Vo veku 81 rokov zomrel v nedeľu slovenský humorista, herec, dramatik, prozaik, textár, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica. Informáciu v neskorých večerných hodinách prinieslo viacero spravodajských webov, na sociálnej sieti informovalo o tom napríklad ministerstvo kultúry či úprimnú sústrasť vyjadrila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Podľa medializovaných informácií mal Milan Lasica odpadnúť na výročnom koncerte Bratislava Hot Serenaders  v Štúdiu L+S. Odpadol počas interpretácií piesne. Zdravotníkom sa ho už nepodarilo oživiť.

Kto bol Milan Lasica?

Obľúbený slovenský herec a humorista sa narodil 3. februára 1940 vo Zvolene. Keďže jeho otec bol bankovým úradníkom, po tom, čo dostal lepšie pracovné miesto v Tatra banke, presťahovali sa do Bratislavy. Herec tu prežil väčšiu časť svojho života. Lasica vyštudoval dramaturgiu so zameraním na divadlá malých foriem na VŠMU v Bratislave.

Popri štúdiu začal vystupovať v Tatre Revue, kde sa začali spoločná história s jeho hereckým kolegom Júliusom Satinským. Spoločne predvádzali svoje autorské dialógy. Na začiatku kariéry tiež pracoval ako dramaturg Československej televízie, neskôr bol členom Divadla na korze v Bratislave. Divadlo neskôr zatvorili a obľúbená humoristická dvojica dostala zákaz umeleckej činnosti.

Od roku 1978 bol členom činohry Novej scény v Bratislave. V roku 1982 sa stal umeleckým šéfom Štúdia S, kde neskôr pôsobil ako riaditeľ.

Ženatý bol s herečkou Zorou Kolínskou, s ktorou sa po ôsmich rokoch rozviedli. Neskôr sa oženil s Magdou Vášáryovou.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA