Sociálne siete

DOMOV

Zuzana Čaputová si na Slavíne pripomenula Deň víťazstva nad fašizmom

Prezidentka Zuzana Čaputová si v sobotu 8. mája 2021 pripomenula 76. výročie ukončenia 2. svetovej vojny a Deň víťazstva nad fašizmom.

Zverejnené:

Upravené: 8. mája 2021 o 14:48

414

slavin
Slavín, foto: Unsplash/Martin Katler

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová pri príležitosti sobotného Dňa víťazstva nad fašizmom si uctila pamiatku obetí spoločne s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina) a ďalšími predstaviteľmi štátu.

Pietny akt sa uskutočnil na bratislavskom Slavíne, kde je pochovaných 6 845 vojakov Červenej armády padlých pri oslobodzovaní Bratislavy. Vojnové generácie za cenu nesmiernych obetí a nepredstaviteľného utrpenia podľa prezidentky zachránili svet. „Naši dedovia a staré mamy, pradedovia a ich rovesníci a rovesníčky v Rusku, na Ukrajine, v Rumunsku a ďalších krajinách, ktorí oslobodzovali naše dediny a mestá, rovnako ako generácia mužov a žien vo Veľkej Británii, vo Francúzsku, v USA, v Kanade a ostatných krajinách protihitlerovskej koalície, našli v sebe toľko sily, odvahy a odhodlania, že so zbraňou v ruke bojovali za spravodlivú a posvätnú vec. Za toto im nikdy nebudeme môcť byť dostatočne vďační. Česť ich pamiatke!“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA