Sociálne siete

Ekonomika

Antigénové testy kúpené rezortom hospodárstva sú už na Slovensku, ešte tento týždeň objednajú ďalšie

Antigénové testy kúpené rezortom hospodárstva sú už na Slovensku, ešte tento týždeň objednajú ďalšie

Zverejnené:

Upravené: 7. januára 2021 o 12:00

228

large IMG   eddd
ZDROJ: Ilustračné foto/SITA/BTS Aero

REKLAMA

7. január 2021 03:11 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Na Slovensko už prišla zásielka 2,6 mil. antigénových testov, ktorú zabezpečilo Ministerstvo hospodárstva SR. Testy sa aktuálne nachádzajú v skladoch Správy štátnych hmotných rezerv SR, odkiaľ ich budú podľa potreby distribuovať. Ako ďalej informuje rezort, minister hospodárstva Richard Sulík už dal pokyn na zabezpečenie ďalších 2,6 mil. testov. Tie by mali na Slovensko prísť koncom budúceho týždňa.

„ V krátkom čase tak bude na Slovensku viac ako päť miliónov kvalitných antigénových testov, ktoré bude možné použiť na testovanie v najviac pandémiou zasiahnutých regiónoch,“ uviedol Sulík. Na bezpečné dodanie testov dohliadal predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR Ján Rudolf. Ten zdôraznil, že štátne rezervy sú pripravené vyskladňovať testy do regiónov podľa potreby a pokynov.

Ministerstvo hospodárstva SR kúpilo antigénové testy od akciovej spoločnosti Eurolab Lambda za takmer 12,9 mil. eur s DPH. Rezort podľa kúpnej zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv kúpil 2,6 milióna testov po 4,95 eura. Eurolab Lambda dodával štátu skríningové testy na diagnostiku ochorenia COVID-19 aj na celoplošné testovanie obyvateľstva.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA