Sociálne siete

Ekonomika

Hromadné prepúšťanie v Tatry mountain resorts: 260 zamestnancov u nás príde o prácu

Hromadné prepúšťanie v Tatry mountain resorts: 260 zamestnancov u nás príde o prácu

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 10:00

294

vysoke tatry  nova lanovka na skalnate pleso  dafcb
ZDROJ: Lanovka na Skalnaté pleso, www.tmr.sk

REKLAMA

26. január 2021 10:14 SITA, redakcia

POPRAD – Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) avizuje hromadné prepúšťanie. V slovenských prevádzkach spoločnosti by malo prísť o prácu celkovo 260 ľudí, zostať by malo 785 zamestnancov. Firma, ktorá patrí medzi prevádzkovateľov horských stredísk a turistických služieb v regióne strednej a východnej Európy, tak reaguje na koronakrízou zatvorené prevádzky a zložitú situáciu v cestovnom ruchu. Informoval o tom hovorca TMR Marián Galajda.

Tatry mountain resorts prepustí 180 zamestnancov. „Ide o ľudí pracujúcich v horských strediskách, v akvaparku a v manažmente. Ďalšiu skupinu predstavuje 80 zamestnancov, ktorí v spoločnosti končia svoje pôsobenie z dôvodu ukončenia pracovnej zmluvy na dobu určitú, ukončenia skúšobnej doby alebo odchodu do dôchodku,“ informoval riaditeľ ľudských zdrojov TMR Marek Schwarz.

Po zoštíhľovaní a zefektívňovaní štruktúr, ktoré firma absolvovala na jar 2020, prišlo v pondelok 25. januára rozhodnutie predstavenstva spoločnosti o hromadnom prepúšťaní. „V situácii, keď sú naše prevádzky zatvorené a niektoré aj niekoľko mesiacov, nemôžeme ďalej sedieť, čakať a dúfať. O to viac, že okrem Slovenska pôsobíme v Rakúsku, Česku a v Poľsku, a vidíme, ako rôzne sa stavajú ich vlády k podpore cestovného ruchu. Niekde sa nastavia opatrenia, ktoré platia a fungujú, niekde sa pravidlá menia každú chvíľu, ich realizácia stojí kopec peňazí, ktoré vám nikto nevráti a aj tak vás napokon vypnú. Musíme sa preto správať čo najzodpovednejšie, šetriť na nákladoch, a to aj za cenu nepopulárnych opatrení. Ak stabilizujeme firmu teraz, jednoduchšie sa nadýchneme do doby a projektov, ktoré prídu po koronakríze,“ uviedol predseda predstavenstva TMR Igor Rattaj.

Spoločnosť TMR zamestnávala pred príchodom koronakrízy vo všetkých krajinách takmer 3 500 osôb. Doterajšie zoštíhľovanie štruktúr sa dotklo všetkých stredísk a pozícií – od sezónnych zamestnancov až po manažment.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA