Sociálne siete

Ekonomika

Inovatívne projekty môžu získať z eurofondov 25 mil. eur

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 14:39

245

large peniaze ad
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/Robert Anasch

REKLAMA

17. december 2020 10:18 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovenské firmy, ktorých projekty získali označenie Seal of Excellence, teda pečať výnimočnosti, sa budú môcť uchádzať o podporu z eurofondov. Celkovo je pre ne určených 25 mil. eur. Prostriedky pritom môžu získať aj spoločnosti z Bratislavského samosprávneho kraja. Ako informuje Ministerstvo hospodárstva SR, už pracuje na zmene potrebnej legislatívy a samotnej výzve tak, aby mohla byť vyhlásená v budúcom roku.

Podpora inovatívnych projektov môže podľa rezortu prispieť k zvýšeniu konkurencieschopnosti Slovenska. „Projekty, ktoré obstáli v silnej medzinárodnej konkurencii, si zaslúžia podporu. Uviesť inovácie na trh nie je jednoduché a vyžaduje si to nielen odvahu, ale aj financie,“ zdôraznil minister hospodárstva Richard Sulík. Práve takéto projekty môžu podľa neho prispieť k vytváraniu sofistikovaných pracovných miest a k rozvoju vedy, výskumu a inteligentného priemyslu na Slovensku.

Projekty s pečaťou výnimočnosti majú vysoké hodnotenie expertmi Európskej komisie v rámci schémy Akcelerátor Európskej rady pre inovácie v programe Horizont 2020. V súčasnosti má takéto označenie 28 projektov zo Slovenska. Ide o projekty, ktoré priamo prispievajú k dosahovaniu cieľov Green Deal alebo Digital Europe.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA