Sociálne siete

Ekonomika

Jaguar Land Rover za apríl až jún vykázal stratu pred zdanením v sume 413 mil. libier

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 23:53

464

jaguar land rover nitra auto clanok W ebcfd

REKLAMA

4. august 2020 08:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 4. augusta (SITA) – Automobilku Jaguar Land Rover, ktorá je najväčším britským výrobcom áut, v jej účtovnom prvom kvartáli, čiže za tri mesiace do konca júna, výrazne poškodila pandémia ochorenia COVID-19. Tržby firmy oproti rovnakému obdobiu pred rokom oslabili o 42,4 percenta. Automobilka vykázala príjmy v objeme 2,9 mld. libier (GBP) a stratu pred zdanením v sume 413 mil. GBP. Firma o tom informovala v tlačovej správe, ktorú poskytla agentúre SITA.

Tržby spoločnosti Jaguar Land Rover sa však počas jej účtovného prvého štvrťroka medzimesačne zlepšovali vo všetkých regiónoch a v júni boli medziročne nižšie už len o 24,9 percenta, keďže ekonomiky sa znova otvárajú. Za osobitne povzbudzujúce automobilka označila zotavovanie v Číne a v Severnej Amerike. „Hoci výhľad zostáva veľmi neistý vzhľadom na pandémiu COVID-19, Jaguar Land Rover očakáva v priebehu roka postupný rast tržieb, ziskovosti a toku hotovosti,“ uviedla firma.

Automobilka Jaguar Land Rover pôsobí aj na Slovensku. V októbri 2018 otvorila svoj závod v Nitre. Investícia dosiahla 1,4 miliardy eur.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA