Sociálne siete

Ekonomika

Koronakríza podľa inštitútu Ifo poškodzuje najmä hotely, reštaurácie a cestovné agentúry

Problémom s likviditou čelí veľa spoločností, čo môže viesť k vyššiemu počtu bankrotov, upozorňuje v aktuálnej správe ekonomický inštitútu Ifo.

Zverejnené:

539

gastro
Ilustračná snímka, foto: Unsplash,Mika Baumeister

REKLAMA

SITA

MNÍCHOV – Koronavírusová kríza dolieha na financie mnohých nemeckých firiem. Vyplýva to z prieskumu, o ktorom informoval v utorok ekonomický inštitút Ifo. Pod mimoriadnym tlakom sú hotely, reštaurácie a cestovné agentúry, uviedol hlavný výskumník mníchovského inštitútu Klaus Wohlrabe. Problémom s likviditou podľa neho čelí veľa spoločností, čo môže viesť k vyššiemu počtu bankrotov.

Na päťbodovej stupnici merajúcej finančné ťažkosti, akými sú napríklad problémy s likviditou, kde číslo jedna označuje najpriaznivejšiu situáciu a číslo päť najnegatívnejšiu, hlásili poskytovatelia služieb ako celok hodnotu 2,4 bodu. V maloobchode to bolo 2,3 bodu a v spracovateľskom priemysle 2,2 bodu. Priemer za stavebníctvo bol, naopak, iba 1,6 bodu.

Medzi poskytovateľmi služieb krízu najviac pociťujú hotely (4,3 bodu), reštaurácie a stravovacie služby (4,2 bodu), cestovné kancelárie (4,1 bodu), požičovne a lízingové služby (2,9 bodu). V spracovateľskom priemysle sa na zlú finančnú situáciu sťažujú najmä výrobcovia oblečenia (3,5 bodu) a producenti nápojov (3 body).

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA