Sociálne siete

Ekonomika

Od pondelka budú môcť spustiť prevádzku niektoré druhy trhovísk a servisov

Vyhlášku k vstupu osôb do priestorov prevádzok Úrad verejnéjo zdravotníctva SR (ÚVZ SR) predĺžil do konca apríla.

Zverejnené:

Upravené: 20. marca 2021 o 10:44

294

mileticova
Priestory trhoviska Miletičova v Bratislave, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Od pondelka 22. marca budú môcť otvoriť niektoré nekryté a čiastočne kryté trhoviská, rovnako aj prevádzky poskytujúce servis elektroniky či strojov. Vyplýva to zo zmeny vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) k činnosti maloobchodných prevádzok a prevádzok služieb, o ktorej dnes informovala hovorkyňa úradu Daša Račková. Zároveň bola predĺžená vyhláška k vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa s účinnosťou od soboty 20. marca. Platná bude do 28. apríla.

V rámci zmien týkajúcich sa maloobchodných prevádzok a služieb sa od pondelka 22. marca povoľuje prevádzka nekrytých a čiastočne krytých trhovísk s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia. Predajné miesta však budú musieť byť umiestnené v najmenej dvojmetrových rozostupoch. Nekryté a čiastočne kryté trhoviská musia mať navyše zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov a regulovaný vstup a výstup z trhoviska.

ÚVZ SR tiež spresnil, že medzi prevádzky verejného stravovania, ktoré môžu zákazníkom vydávať jedlá so sebou, patria aj stánky s trvalým stanovišťom.

Po novom budú môcť byť okrem bankových, poisťovacích a leasingových služieb otvorené aj prevádzky iných finančných služieb. Rovnako budú môcť otvoriť aj všetky prevádzky, ktoré poskytujú opravu a servis elektroniky, strojov a iných vecí a zariadení.

Dvojmetrový odstup v prevádzkach nebudú musieť od pondelka dodržiavať osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a ich sprievodcovia. Sprevédzajúca osoba môže ísť vo vyhradenom čase od 9:00 do 11:00 nakupovať pre osobu s ťažkým zdravotným postihnutím aj sám, musí mať však so sebou príslušný preukaz.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA