Sociálne siete

Ekonomika

Prehliadky mŕtvych tiel budú stáť ÚDZS viac ako 2,2 mil. eur

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 16:20

274

large peniaze d
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/Robert Anasch

REKLAMA

3. december 2020 12:22 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) obstarával zabezpečenie prehliadok mŕtvych tiel. Pre sedem samosprávnych krajov ho budú stáť na 12 mesiacov viac ako 2,2 mil. eur s DPH. Pre agentúru SITA to uviedla Erika Kováčiková z kancelárie predsedu úradu. Ako informovala, ÚDZS neobstarával pre Trnavský samosprávny kraj, pretože na tento kraj zmluvný vzťah s organizátorom prehliadok mŕtvych tiel trvá. Predchádzajúce obdobie pre sedem samosprávnych krajov stálo úrad pre dohľad o 18-tisíc eur menej.

Predmetom verejného obstarávania bolo zabezpečenie vykonávania prehliadok mŕtvych tiel vrátane prepravy prehliadajúcich lekárov na miesto výkonu prehliadky mŕtveho tela a späť. „Prehliadky mŕtvych tiel sú uzatvorenými zmluvami zabezpečené na 12 mesiacov. Začiatok poskytovania služieb je stanovený dňom účinnosti zmluvy,“ poznamenala Kováčiková.

Pre Bratislavský samosprávny kraj túto službu poskytuje Mortal, s. r. o. od 13. novembra tohto roka. MH Let, s. r. o. je poskytovateľom pre Trenčiansky kraj od 28. októbra, pre Nitriansky od 1. novembra. Od 12. septembra zabezpečuje prehliadky v Banskobystrickom a Prešovskom kraji SKL 48, s. r. o., v Žilinskom od 1. októbra. Poskytovateľom pre Košický kraj je od 7. októbra Poliklinika Terasa, s. r. o.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA