Sociálne siete

Ekonomika

Slovenská konsolidačná s rezortom financií preverili zmluvu na dodávku IT služieb

Slovenská konsolidačná s rezortom financií preverili zmluvu na dodávku IT služieb

Zverejnené:

Upravené: 5. januára 2021 o 16:00

288

large it bb
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/Shahadat Rahman

REKLAMA

5. január 2021 04:09 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Pôvodné vedenie Slovenskej konsolidačnej podpísalo ešte pred výmenou na jeseň minulého roka zmluvu na dodávku IT služieb. Podľa nej maximálna cena mohla dosiahnuť až 8,2 mil. eur. Ako povedal nový generálny riaditeľ Slovenskej konsolidačnej Marián Janočko, súťaž a zmluvu preverili a následne požiadali dodávateľa o zníženie ceny. Výsledkom rokovaní je dodatok k zmluve, ktorý maximálnu cenu za dodávku obmedzí na polovicu, konkrétne na 4,1 mil. eur. Okamžitá úspora pri jednotlivých častiach dodávky bude 1,2 mil. eur, čo znamená približne 25 %.

Samotné zníženie ceny spočíva podľa rezortu financií v poskytnutej zľave, ale aj v zefektívnení procesov pri dodávke systému, dodaní niektorých funkcionalít alternatívnym spôsobom, alebo sa na základe vzájomného dialógu s dodávateľom dodajú jednoduchšie. Takisto sa nebudú objednávať naviac práce, ktoré by boli z pohľadu nákladov neefektívne. Podľa ministra financií Eduarda Hegera je potrebné preverovať staré zmluvy a súčasne nastaviť férové ceny a obchodné štandardy medzi súkromnými firmami a verejnými inštitúciami.

Výsledkom súčasného pôsobenia nového manažmentu v Slovenskej konsolidačnej tak bude ušetrenie viac ako 4 mil. eur a súčasne dodávka nového, automatizovaného informačného systému na správu a vymáhanie pohľadávok. Ten v konečnom dôsledku ušetrí podľa ministerstva finančné a ľudské zdroje na vymáhanie pohľadávok štátu, zvýši vymáhateľnosť a výťažnosť pohľadávok štátu a tým efektívnejšie spravovanie štátnych peňazí.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA