Sociálne siete

Ekonomika

Tržby v e-kase sa vracajú na úroveň spred pandémie

Tržby aj počet vydaných pokladničných dokladov sa postupne vracajú na úroveň obdobia spred pandémie. Dokazujú to najnovšie štatistiky finančnej správy zo systému e-kasa. Už v apríli tohto roka bol denný priemer tržieb na úrovni 68,7 milióna eur, čo je približne rovnaká úroveň ako na začiatku minulého roka, keď ešte neplatili prísne protiepidemické opatrenia.

Zverejnené:

Upravené: 11. mája 2021 o 6:56

421

peniaze
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/lilzidesigns

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Pandémia nového koronavírusu si vyžiadala sprísnenie protiepidemických opatrení, čo viedlo k zatvoreniu väčšiny obchodov, či utlmeniu poskytovania služieb. To sa prejavilo aj na vývoji tržieb evidovaných v systéme e-kasa. Situácia sa však s postupným uvoľňovaním ekonomiky vracia do normálu. Zatiaľ čo v januári tohto roka sa tržby ešte pohybovali v priemere na úrovni 46,9 milióna eur za deň, v apríli sa už vrátili na 68,7 milióna eur. Ide o takmer rovnakú výšku tržieb, ktoré finančná správa evidovala v systéme e-kase vlani pred vypuknutím koronakrízy (denný priemer tržieb 70 miliónov eur). Informovala o tom Finančná správa v tlačovej správe na svojej stránke.

Rovnaký vývoj zaznamenala finančná správa aj v prípade vydaných pokladničných dokladov. V apríli tohto roka e-kasy vydali 4,05 milióna pokladničných dokladov. Ide o  takmer rovnaký počet ´bločkov´  ako začiatkom minulého roka pred pandémiou koronavírusu, keď bolo v systéme e-Kasa evidovaných okolo 5 miliónov pokladničných dokladov.  Najmenej pokladničných dokladov bolo evidovaných v januári tohto roka počas prísnych protiepidemických opatrení, vrátane zavretých prevádzok. 

V súčasnosti je na Slovensku aktívnych 146.235 online registračných pokladníc (ORP) a virtuálnych registračných pokladníc (VRP).

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA