Sociálne siete

Ekonomika

Vakcíny proti ochoreniu COVID-19 by sa mohli vyrábať na Slovensku, štát už rokuje s farmafirmami

Zverejnené:

Upravené: 6. februára 2021 o 1:18

213

large korona ecdec
ZDROJ: SITA/Magistrát hlavného mesta Bratislava

REKLAMA

1. február 2021 11:14 SITA, redakcia

BRATISLAVA 1. februára (SITA) – Vakcíny proti ochoreniu COVID-19 by sa mohli vyrábať na Slovensku. Ako uviedol portál v Zdravotníctve.sk, štát už o tejto možnosti rokuje s farmafirmami. Aj keď slovenská spoločnosť Axon Neuroscience pracuje na vlastnej vakcíne proti vírusu SARS-CoV-2, k výsledku sa pravdepodobne nedostane tak skoro. Analytik Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) Dušan Zachar konštatoval, že podľa medializovaných informácií slovenskí vedci vyvíjajúci vakcínu nedostali od štátu nejakú výraznejšiu podporu. To je podľa neho jeden z dôvodov, prečo tu výskum nenapreduje tak rýchlo, ako u premiantov v zahraničí. Šancou pre Slovensko by mohla byť dohoda so spoločnosťami, ktoré už vakcíny vyrábajú.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí pre portál v Zdravotníctve.sk potvrdil, že štát má eminentný záujem, aby sa na Slovensku vyrábali vakcíny od konzorcia Pfizer a BioNTech, ako aj od spoločnosti Moderna. Krajčí uviedol, že o tejto možnosti už štát rokuje. „Nebudem to viac konkretizovať, ale potvrdzujem, že máme eminentný záujem,“ doplnil.

https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/vakciny-proti-covid-19-by-sa-mohli-vyrabat-na-slovensku-krajci-potvrdil-ze-zacali-rokovat-s-pfizerom-a-modernou/

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA