Sociálne siete

Knihy

Národný týždeň manželstva: Prinášame vám tieto knižné tipy

V pondelok 8. februára sa začal Národný týždeň manželstva (NTM) 2021. 

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 1:10

1389

knizne tipy nove mesto
Knižné tipy: Nové mesto

REKLAMA

BRATISLAVA – V pondelok 8. februára sa začal Národný týždeň manželstva (NTM) 2021.  Okrem toho si tento týždeň pripomíname aj sviatok zaľúbených – 14. februára je Deň sv. Valentína. A tak vám nasledujúce tipy môžu poslúžiť ako nápad na zaujímavý darček pre vašu drahú polovičku. Spomínané knižné tituly sú však hodné nielen ako valentínka či darček. Prečítať si ich môže ktokoľvek. Prečítajte si krátke recenzie troch titulov.

M. Dostojevskij: Objav srdca

Na Západe bol Dostojevskij bestsellerom prv, než to slovo prišlo do módy. Skutočný umelec je vždy sto rokov vpredu! Dostojevskij vycítil nadčasové problémy spoločnosti v osudoch, zážitkoch, príhodách detí – a geniálne ich umelecky spracoval.

Prinášame vám výber diel, v ktorých sa autor s hlbinnou znalosťou ľudskej psychiky vedel vžiť do duševných stavov človeka tak, že zasahuje to dobré, láskavé a čisté, čo žije, možno na zostupe, v každom z nás.

Objav srdca nm

nm.sk

I. Giordani: Rodina

Spomienky, myšlienky zo spisov, listov, príhovorov.

Zbierka myšlienok o rodine a spomienok na ňu od talianskeého autora Igina Giordaniho. Giordani sa definuje ako kresťan, ktorý dokázal objaviť v živote rodiny a ľudskej lásky všetku hĺbku a plnosť. Hodnoty, ktoré táto kniha prináša, sú nadčasové a inšpiratívne aj pre dobu, v ktorej žijeme.

Rodina nm

nm.sk

Ventriglia: Červené kontrolky

Čomu sa vyhnúť v manželskom živote.

Láska je dobrodružstvo, cesta. Na týchto stranách, ktoré sú ovocím dlhodobej skúsenosti s mnohými pármi v ťažkostiach, autor prirovnáva vzťah páru k motoru, ktorý na to, aby lepšie fungoval, potrebuje byť namazaný a kontrolovaný. Avšak neraz aj najlepšia prevodovka sa môže zablokovať. Aké kontrolky sa rozsvietia, aby oznámili poruchu motora páru? Ako rozpoznať a zmeniť správanie, ktoré nám bráni plne prijať druhého? Zdá sa, že uvedené skúsenosti vravia, že napriek bolestivým okamihom každý pár sa v ťažkostiach môže opäť zrodiť a že „navždy“ je preň možnou skutočnosťou.

Salvatore Ventriglia je taliansky neurológ, psychoterapeut, vyučuje transakčnú analýzu.

Cervene kontrolky nm

nm.sk

Tieto a ďalšie zaujímavé knihy kúpite na stránke vydavateľstva Nové mesto, stačí kliknúť TU.

narodny tyzden manzelstva

zdroj: nm.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA