Sociálne siete

Kultúra

SF: Uskutoční koncerty rakúskeho husľového virtuóza Benjamina Schmida

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 13:21

1119

large benjamin schmid c lienbacher  abea

REKLAMA

11. september 2020 02:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 11. septembra (SITA) – Koncerty Slovenskej filharmónie (SF) pod taktovkou nastupujúceho šéfdirigenta Daniela Raiskina s rakúskym husľovým virtuózom Benjaminom Schmidom zaznejú v Koncertnej sieni SF vo štvrtok a piatok 17. a 18. septembra 2020 o 19:00. Pôvodne sa mali konať 20. a 21. mája 2020. V tlačovej správe o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Ako ďalej priblížila, na programe zaznejú dve diela Ludwiga van Beethovena – predohra Egmont a 5. symfónia Osudová. Program doplní Koncert pre husle a orchester znovuobjavovaného rusko-poľského skladateľa 20. storočia so židovskými koreňmi, Mieczysława Weinberga. Koncerty boli v pôvodných termínoch plánované tak, aby odzneli k 75. výročiu ukončenia druhej svetovej vojny.

Tolstova zároveň upozornila, že počet záujemcov a majiteľov platných abonentiek a vstupeniek aktuálne presahuje povolený počet návštevníkov na večerných koncertoch. SF preto ponúka možnosť navštíviť Verejnú generálku ku koncertom vo štvrtok 17. septembra o 10:00, aby tak mohla uspokojiť všetkých držiteľov abonentiek a vstupeniek na uvedené koncerty za dodržania aktuálnych opatrení.

V prípade, ak sa záujemcovia rozhodnú navštíviť verejnú generálku namiesto večerného koncertu, vstupenky budú k dispozícií v pokladni SF. Tiež je možné záujem nahlásiť telefonicky či prostredníctvom e-mailu a SF vstupenky zarezervuje.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA