Sociálne siete

Nezaradené

Organizátori OH a PH v Tokiu vylúčili účasť dobrovoľníkov zo zahraničia

Olympijské hry v Tokiu sa začnú 23. júla a štartovať by na nich malo približne 11-tisíc športovcov z celého sveta, na PH je od 24. augusta naplánovaná účasť až 4400 športovcov so znevýhodnením

Zverejnené:

365

large Japan Olympics Tokyo Rings Return  aadfffabfdcec fbee
Ilustračné foto, zdroj: SITA/AP Photo

REKLAMA

SITA

TOKIO – Počas pondelka sa síce objavili dohady, že na OH a PH v Tokiu by sa mohli objaviť aj dobrovoľníci zo zahraničia, no organizátori hneď tieto špekulácie vyvrátili. Od soboty je tiež definitívne, že v lete 2021 sa do hľadísk nedostanú iní ako japonskí priaznivci. Cieľom týchto opatrení je eliminácia rizika šírenia ochorenia COVID-19, ktoré sužuje planétu už viac ako rok. Práve pandémia koronavírusu spôsobila odklad OH a PH v Tokiu z leta 2020 o jeden rok.

„Je nám to veľmi ľúto, ale nemali sme inú možnosť ako z tohto procesu vylúčiť všetky osoby zo zahraničia,“ informoval v pondelok generálny riaditeľ organizačného výboru tokijských hier Toširo Muto.

Na chode OH a PH by sa malo podieľať až 80-tisíc dobrovoľníkov bez nároku na akýkoľvek honorár, taký bol plán organizátorov. Toto číslo možno klesne, keďže do Japonska sa nedostanú priaznivci zo zahraničia a nebude potrebné množstvo koordinátorov ich pohybu. Pôvodne sa rátalo s výpomocou z cudziny v počte 5000 ľudí.

Olympijské hry v Tokiu sa začnú 23. júla a štartovať by na nich malo približne 11-tisíc športovcov z celého sveta, na PH je od 24. augusta naplánovaná účasť až 4400 športovcov so znevýhodnením. Aktuálny plán hovorí o tom, že všetci športovci budú počas návštevy Tokiu fungovať v tzv. bublinách.

Veľkým testom pred štartom OH bude od najbližšieho štvrtka púť pochodne s olympijským ohňom. Tá sa začne na severovýchode krajiny vo Fukušime a vyvrcholí v druhej polovici júla v Tokiu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA