Sociálne siete

Nezaradené

Oscar De La Hoya chystá návrat do ringu po 13 rokoch

Je trénovaný a silnejší ako kedykoľvek predtým.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 5:57

445

Oscar De La Hoya
Oscar De La Hoya (vľavo), foto: SITA/AP Photo/Bob Galbraith

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Niekdajší skvelý americký boxer Oscar De La Hoya sa po 13 rokoch rozhodol pre súťažný návrat do ringu. Štyridsaťosemročný bývalý viacnásobný svetový šampión či olympijský víťaz z Barcelony 1992 v ľahkej váhe to potvrdil na piatkovej tlačovej konferencii v Las Vegas, kde sa objavil po boku rapera Snoopa Dogga. Dátum návratu predbežne stanovili na 3. júla 2021.

Ryan Kavanaugh, generálny riaditeľ spoločnosti Triller, pre ESPN uviedol, že on a De La Hoya sú „skvelí priatelia“ a obaja o jeho návrate do diania diskutovali už poriadne dlho. Kavanaugh načrtol, že júlový súboj s hlavným aktérom De La Hoyom sa bude konať v americkom Texase pravdepodobne v Arlingtone na Štadióne AT&T, ktorý je domovským stánkom hráčov NFL Dallas Cowboys. A súperom 48-ročného veterána by malo byť veľké meno z prostredia UFC. „Podľa vlastných slov je výborne trénovaný a silnejší ako kedykoľvek predtým,“ uviedol Kavanaugh na adresu De La Hoyu.

Oscar de la Hoya počas profikariéry v rokoch 1992 – 2008 získal jedenásť titulov majstra sveta v šiestich rozličných váhových kategóriach. Šesť rôznych kategórií ovládol vôbec ako prvý boxer v histórii. Dosiaľ posledný raz sa v súťažnom ringu predstavil v roku 2008, keď podľahol Mannymu Pacquiaovi. Podľa štatistickej stránky BoxRec je De La Hoya na 16. mieste renkingu najúspešnejších boxerov histórie. Oficiálne zo 45 súbojov v profiringu odchádzal zdolaný iba šesťkrát, pričom zvíťazil 39-krát a až 30-krát spôsobom K.O. Po skončení kariéry sa stal promotérom boxu a neskôr aj stále populárnejšieho MMA, čiže miešaných bojových umení.

Oscar De La Hoya

Oscar De La Hoya, foto: SITA/AP Photo/John Locher

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA