Sociálne siete

Šport

Slovenskí reprezentanti okrem Vlhovej sú rukojemníkmi ZSL a štátneho tajomníka Husára, tvrdí SLA

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 21:58

219

large lyzovanie c
ZDROJ: Ilustračné foto, SITA/AP Photo/Marco Trovati

REKLAMA

3. december 2020 14:06 SITA, redakcia

BRATISLAVA 3. decembra (SITA) – Tentoraz bije na poplach Slovenská lyžiarska asociácia. Dlhoročná strešná organizácia slovenských lyžiarov, ktorá rozhodnutím Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky prichádza o štatút národného športového zväzu, tvrdí, že je reálne ohrozený štart najlepších slovenských snoubordistov Klaudie Medlovej a Samuela Jaroša na pretekoch Svetového pohára, ale aj ďalších slovenských zástupcov lyžiarskych odvetví na medzinárodných podujatiach.

„Aktivitami štátneho tajomníka MŠVVaŠ Ivana Husára sú už poškodení naši juniorskí pretekári v zjazdovom lyžovaní, ktorí sa toho času už nachádzajú v Taliansku, ale bolo im znemožnené zúčastniť sa na FIS pretekoch. Dnes sa to isté dotýka prioritne slovenských špičkových snoubordistov Klaudie Medlovej a Samuela Jaroša pri prihlasovaní na Svetový pohár, kde termín na prihlásenie je do 5.12. 2020. A priebežne nabiehajú termíny pre ďalšie odvetvia – bežecké lyžovanie (bežci sú aktuálne v Davose, kde budú preteky SP), akrobatické lyžovanie, skokanov a severskej kombinácie,“ upozorňuje SLA vo svojej tlačovej správe.

Podľa SLA štátny tajomník svojím konaním hrubo zasiahol do práv 66 reprezentantov aj 86 členov talentovanej mládeže, ktorí sú zneistení, čo majú robiť. „Majú vrchol prípravy pred majstrovstvami sveta a doteraz nie je isté, kto bude zabezpečovať prihlasovanie a ich účasť na pretekoch. Takisto sa to týka aj pretekárov, ktorí sa nemôžu zúčastniť na pretekoch FIS. Okrem Petry Vlhovej sa všetci stali rukojemníkmi Zväzu slovenského lyžovania a štátneho tajomníka MŠVVaŠ,“ pokračuje SLA.

Jej šéf Ivan Ivanič na margo vzniknutej neprehľadnej situácie skonštatoval: „Požiadali sme štátneho tajomníka o okamžité riešenie vzniknutej situácie, aby neboli poškodení všetci naši reprezentanti. Štátny tajomník dlhodobo so mnou odmieta osobné stretnutie. Vzhľadom na túto krízovú situáciu som ho požiadal o zabezpečenie stretnutia s ministrom školstva, vedy výskumu a športu SR, ktorý je zodpovedný za chod celého ministerstva. Pevne verím, že ministerstvo v tejto veci bude bezodkladne konať.“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA