Sociálne siete

Šport

Sobotňajší slalom v Jasnej otvorí Vlhová a prvé kolo uzavrie Hromcová

Dvadsaťpäťročná Liptáčka sa na trať vydá o 9.30 h, po nej príde na rad s dvojkou Švajčiarka Wendy Holdenerová, trojku bude mať Rakúšanka Chiara Mairová.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 3:24

361

vlhova
Na archívnej snímke Petra Vlhová, foto: SITA/AP Photo/Jussi Nukari/Lehtikuva

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová odštartuje celý súťažný víkend Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien v Jasnej, keďže piatkový podvečerný žreb jej prisúdil číslo jeden. Dvadsaťpäťročná Liptáčka sa na trať vydá o 9.30 h, po nej príde na rad s dvojkou Švajčiarka Wendy Holdenerová, trojku bude mať Rakúšanka Chiara Mairová. Žrebovanie prebehlo na stretnutí zástupcov tímov s organizátormi a predstaviteľmi Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

„Chcem predviesť výkon, na aký mám. Pôjdem do toho naplno, už nemám čo stratiť. V hre je veľa, ale bez toho, aby som riskovala, veľký glóbus možno nezískam. Budem riskovať a uvidíme, ako to dopadne,“ prezradila pred sobotňajším slalom Petra Vlhová, ktorá sa predstaví na svojom domácom kopci.

Líderka hodnotenia

Petra Vlhová je líderkou hodnotenia slalomu SP s náskokom 40 bodov pred Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou, ktorej žreb prisúdil štartové číslo päť.

Liensberger

Katharina Liensbergerová, foto: SITA/AP Photo/Marco Tacca

Ešte pred ňou pôjde so štvorkou jej krajanka Katharina Truppeová. Až so šestkou sa na trať vydá Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá je v poradí disciplíny tretia so stratou 65 bodov na Vlhovú.

Elitnú sedmičku uzavrie Švajčiarka Michelle Gisinová. Druhé kolo sobotňajšieho slalomu v Jasnej príde na rad od 12.30 h. V nedeľu sa pod Chopkom uskutočnia preteky v obrovskom slalome.

V domácom prostredí dostane šancu ukázať sa ešte jedna Slovenka, so štartovým číslom 57 prvé kolo slalomu uzavrie 22-ročná Petra Hromcová. Bude to pre ňu debut v pretekoch Svetového pohára. V slalome sa predstavila na nedávnych MS v Taliansku a obsadila 32. priečku

Petra Vlhová je v celkovom hodnotení Svetového pohára v boji o veľký krištáľový glóbus druhá, keď doteraz nazbierala 1040 bodov, o 187 bodov menej ako priebežná líderka Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA