Sociálne siete

Šport

Športovanie od pondelka riadia svetlá na športovom semafore

Uvoľnovanie opatrení ovplyvní aj športovanie.

Zverejnené:

Upravené: 19. apríla 2021 o 14:32

1149

futbal
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Ruben Leija

REKLAMA

BRATISLAVA – Uvoľňovanie opatrení v športe. Po niekoľkých mesiacoch práce štátneho tajomníka ministerstva školstva Ivana Husára, sa aj športovci môžu tešiť z jasných pravidiel. Od 19. apríla 2021 sa totiž zavádza Covid automat pre šport. Informoval o tom rezort v tlačovej správe na svojom webe.

Zástupcovia rezortu podľa vlastných slov uskutočnili za posledné mesiace množstvo rokovaní a stretnutí s lekárskym konzíliom, predstaviteľmi Úradu verejného zdravotníctva, ministrami aj členmi vlády. Chceli tak dostatočne vysvetliť a komunikovať možnosti, ako uvoľniť opatrenia v oblasti športu.„Výsledkom je kompromis a veľmi optimistická prognóza uvoľňovania v ďalších fázach v rýchlejšom slede,“ ozrejmil štátny tajomník pre šport Ivan Husár.

Vláda prijala v piatok spresňujúce uznesenie, na základe ktorého prišlo k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení. Tie sa týkajú aj športu. Od 19. apríla 2021 sa totiž do praxe zavádza Covid automat pre šport, ako nosné opatrenie z dielne Sekcie športu rezortu školstva.  Pre lepšiu zrozumiteľnosť opatrení rezort školstva vypracoval prehľadnú infografiku pre aktuálny III. stupeň varovania (v prílohe), športovci sa tiež môžu riadiť opatreniami na webovej stránke www.covidsport.sk, na ktorej stačí zadať okres a druh športu. „Podľa druhu športu automat prezradí organizovaným i rekreačným športovcom, ako bezpečne vykonávať obľúbenú aktivitu v exteriéri aj interiéri. Aj keď zatiaľ iba v obmedzenom režime,“dodal Ivan Husár.

Zdroj: minedu.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA