Sociálne siete

Šport

Tampa konečne pred diváckou návštevou, Černák s dvomi asistenciami

Naši fanúšikovia patria medzi najlepších, vraví prvá hviezda zápasu Erik Černák.

Zverejnené:

Upravené: 14. marca 2021 o 11:26

282

tampa nhl
Hráči Tampa Bay Lightning pred zápasom s Nashville Predators, foto: SITA/AP Photo/Steve Nesius

REKLAMA

SITA

TAMPA – Premiérovo v aktuálnej sezóne zámorskej NHL 2020/2021 nastúpili hokejisti Tampy Bay Lightning pred domácimi fanúšikmi. A bolo z toho víťazstvo 6:3 nad mužstvom Nashville Predators. Hneď dve asistencie si pripísal slovenský obranca „bleskov“ Erik Černák, ktorého po záverečnej siréne vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

Dvadsaťtriročný Košičan si pochvaľoval, že mohol konečne nastúpiť pred divákmi. „Samozrejme, bol to omnoho lepší pocit. Naši fanúšikovia patria medzi najlepších v NHL. Myslím si, že všetci boli z toho nadšení,“ uviedol Černák v po zápasovom interview podľa Fox Sports. „Tých 3800 ľudí spôsobilo, že som sa cítil, akoby bolo vypredané,“ nadviazal útočník Lightning Blake Coleman.

Na duel mohlo zavítať maximálne 3800 priaznivcov. Tí boli svedkami slávnostného vyvesenia vlajky pre minulosezónneho šampióna Stanleyho pohára. Černák priznal, že triumf, o ktorom snívajú tisícky hokejistov, preňho stále predstavuje magický moment kariéry. „Vyhrať Stanleyho pohár bolo pre mňa výnimočné, zvlášť v takom mladom veku,“ dodal zadák, ktorý v doterajšom priebehu ročníka nazbieral deväť bodov za gól a osem asistencií.

Do štatistík sa v sobotňajších dueloch zapísal aj ďalší slovenský obranca. Andrej Sekera premiérovým zásahom v sezóne upravil v 28. duelu v Columbuse na priebežných 2:1 pre hostí z Dallasu. Tí však napokon súperovi podľahli 3:4 po predĺžení. „Hrali sme dobrý hokej. Pár chýb nás však stálo lepší výsledok,“ povedal útočník Dallasu Andrew Cogliano, ktorý prihral na Sekerov gól.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA