Sociálne siete

Šport

Tatar prvýkrát neskóroval, ale Montreal opäť zdolal Edmonton

Tatar prvýkrát neskóroval, ale Montreal opäť zdolal Edmonton

Zverejnené:

Upravené: 19. januára 2021 o 11:00

269

large tatar bbcab
ZDROJ: Tomáš Tatar, SITA/AP Photo/Jason Franson/The Canadian Press

REKLAMA

19. január 2021 11:18 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Až v treťom zápase novej sezóny NHL vyšiel Tomáš Tatar strelecky naprázdno. Jeho góly však nechýbali Montrealu, keďže vyhral na ľade Edmontonu 3:1 a pripísal si druhé víťazstvo v sezóne. Slovenský krídelník prvého útoku Canadiens odohral 15:05 min, z toho 3:41 min v presilových hrách, ale zaznamenal len jednu strelu na bránku. O tri góly Montrealu sa postarali traja premiéroví strelci v tejto sezóne. Dvadsaťjedenročný ruský obranca Alexander Romanov strelil vôbec svoj prvý gól v profilige, druhý pridal kapitán Shea Weber v presilovke a tretí po úniku v oslabení Artturi Lehkonen. Jake Allen prispel vo svojom debute v drese Oilers 25 zákrokmi.

„Veľmi som sa tešil na prvý zápas s logom Canadiens na hrudi. Víťazstvo je vítaný bonus. Odohrali sme výborné dva zápasy a chceme v tom pokračovať aj vo Vancouveri,“ komentoval Jake Allen, cituje ho oficiálny web NHL. Montreal v rozpätí troch dní dvakrát zdolal Edmonton na jeho ľade 5:1 a 3:1 a to sú veľké výsledky vzhľadom na palebnú silu Oilers na čele s Connorom McDavidom a Leonom Draisaitlom. „Zlepšili sme sa, ale naša hra s pukom ešte nie je v poriadku. Stále nie sme dostatočne konkurencieschopní. Z toho vychádza aj naša slabšia defenzíva,“ vyhlásil tréner Edmontonu Dave Tippett.

V súboji Phildalephia – Buffalo (1:6) sa zrodili až dve sezónne premiéry. Domáci v treťom zápase prvýkrát prehrali a hostia zasa prvýkrát zvíťazili. Dvomi gólmi k tomu prispeli Curtis Lazar a Sam Reinhart. Jack Eichel a Taylor Hall pridali po tri asistencie. „Takto by sme si mali počínať stále. Boli sme disciplinovaní a dôsledne dodržiavali systém,“ uviedol Sam Reinhart. „Využívajú celú ľadovú plochu, sú neustále v pohybe, ich prihrávky majú laserovú presnosť. Taylor Hall prináša do našej hry vzrušujúce prvky, na ktorých sa dá stavať. Vyzerá to tak, akoby títo traja boli spolu na ľade už veľmi dlho,“ vystrúhal poklonu tréner Ralph Krueger prvému útoku v zložení Reinhart, Hall, Eichel.

Jediný tím, ktorý má z troch zápasov plný počet bodov, je Vegas Golden Knights. Hokejisti z Las Vegas síce prehrávali v polovici zápasu s Arizonou už 0:2, ale potom strelili štyri góly (dva z nich Reilly Smith) a otočili na konečných 4:2. Šesť bodov má na konte aj Toronto Maple Leafs, ale kanadský tím odohral už štyri zápasy. Zatiaľ naposledy „javorové listy“ doma uspeli nad hráčmi Winnipegu Jets 3:1. Mitchell Marner k tomu prispel dvoma gólmi. „Dosiaľ sme hrali len tesné zápasy a musíme byť na to pripravení. Stále sa potrebujeme uistiť, že robíme v správny čas tie správne veci,“ vyhlásil Mitchell Marner.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA