Sociálne siete

Šport

Vancouver podržal brankár Demko 42 zásahmi, triumf Nashvillu zariadil jubilant Duchene

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 16:45

239

large demko nhl cff
ZDROJ: SITA/AP Photo/Jonathan Hayward/The Canadian Press

REKLAMA

28. január 2021 09:50 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Hokejisti Ottawy Senators prehrali v zámorskej NHL už piaty duel za sebou, v stredu na ľade Vancouveru Canucks podľahli domácim 1:5 a v Severnej divízii sú so ziskom troch bodov zo siedmich zápasov na poslednom 7. mieste. Tím z hlavného mesta Kanady síce v prvej tretine vyrovnal na 1:1 zásluhou presilovkového gólu mladého útočníka Josha Norrisa, no potom strieľali góly už len hráči Canucks.

Výraznou mierou sa na víťazstve Vancouveru podieľal aj brankár Thatcher Demko, ktorý predviedol 42 úspešných zákrokov. Až 23 ich mal v prvej tretine. „Kosatky“ prvýkrát v tejto sezóne dosiahli druhý triumf za sebou. „Musíme mať viac víťazných šnúr. Ak budeme vyhrávať len ojedinele, v žiadnom prípade nám to nebude stačiť,“ poznamenal po stretnutí gólman Demko podľa oficiálneho webu NHL.

V tíme Ottawy aktuálne vládne nespokojnosť. „Všetci v našej šatni nemáme radi prehry. Musíme sa ešte viac zomknúť a ešte viac zabojovať. Dôležité je myslieť pozitívne a pokúsiť sa zvíťaziť už v najbližšom zápase,“ myslí si útočník Senators Brady Tkachuk.

V druhom stredajšom súboji sa muselo predlžovať, Nashville Predators aj Chicago Blackhawks totiž v riadnom hracom čase zaznamenali po jednom góle. Skórovať sa im nepodarilo ani v extra päťminútovke a v nájazdovej lotérii sa presadil iba jeden hráč – domáci útočník Matt Duchene. Zisk dvoch bodov posunul hráčov Nashville na čelo tabuľky Centrálnej divízie. Predchádzajúci vzájomný duel oboch súperov sa v rovnakom dejisku skončil v utorok tiež triumfom domáceho kolektívu 3:2 po predĺžení. „V našej hre vidím progres, nasadenie hráčov sa zvyšuje. Chlapci sa príkladne vracajú do obrany a blokujú strely, na opačnej strane hracej plochy obrancovia pomáhajú útočníkom,“ zhodnotil Matt Duchene po svojom jubilejnom 800. stretnutí v NHL.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA