Sociálne siete

Šport

Vlhová nezabojuje o medailu v paralelných pretekoch, nedokončila kvalifikáciu

Kvalifikáciu paralelného obrovského slalomu vyhrali Švajčiarka Wendy Holdenerová a jeho krajan Loic Meillard

Zverejnené:

Upravené: 16. februára 2021 o 12:46

309

Vlhova
SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Petra Vlhová veľmi rýchlo prišla o šancu zabojovať o druhú medailu na svetovom šampionáte v Taliansku. V utorkovej predpoludňajšej kvalifikácii v paralelnom obrovskom slalome nedokončila svoju jazdu a s pretekmi sa predčasne rozlúčila. Do hlavnej súťaže postúpilo 16 najlepších lyžiarok z jedinej kvalifikačnej jazdy, po osem z červenej aj modrej dráhy.

Slovenka bola jednou z favoritiek paralelných pretekov na MS 2021, keďže v novembri v rakúskom stredisku Lech/Zürs vyhrala jediný paralelný obrovský slalom v aktuálnej sezóne Svetového pohára. Líderka SP si na svoju ďalšiu šancu zabojovať o cenný kov v Cortine d’Ampezzo musí počkať do štvrtka 18. 2. Vtedy príde na rad obrovský slalom žien, kde obhajuje titul majsterky sveta.

„Bohužiaľ, dnes to nevyšlo. Vypadla som v kvalifikácii hneď vo štvrtej bránke. Trochu ma zradil materiál, ale taký je šport. Aspoň si oddýchnem a pripravím sa na obrovský slalom,“ uviedla Petra Vlhová na svojom instagramovom profile.

Kvalifikáciu vyhrala Švajčiarka Wendy Holdenerová pred Slovinkou Metou Hrovatovou a jej krajankou Tinou Robnikovou. Z favoritiek sa medzi 16 postupujúcich do vyraďovacej časti okrem Vlhovej nedostali ani Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová či Švédka Sara Hectorová. Jediná stotinka rozhodla o postupe Talianky Marty Bassinovej. Vyraďovacia časť paralelného obrovského slalomu žien sa v utorok začne o 14.00 h. Pretekárky absolvujú v osemfinále, štvrťfinále, semifinále aj vo finále po dve jazdy. O postupujúcich rozhodne súčet časov, ktoré dosiahnu.

Petra Vlhová už stačila rozšíriť svoju zbierku medailí z MS aj v Cortine d’Ampezzo. V pondelkovej alpskej kombinácii brala striebro rovnako ako pred dvoma rokmi vo švédskom Aare. Víťazkou sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá sa rozhodla vynechať paralelný obrovský slalom. Na utorkových pretekoch sa nezúčastňuje ani ďalšia medailistka z kombinácie Švajčiarka Michelle Gisinová.

V utorok predpoludním bojovali v kvalifikácii o postup do hlavnej časti paralelných pretekov aj muži a jediný Slovák v 48-člennej konkurencii neuspel. Andreas Žampa obsadil v modrej dráhe 11. priečku s mankom 1,39 s na víťazného Rakúšana Fabia Gstreina. Celkovo mladšieho zo Žampovcov klasifikovali na 26. mieste. Ešte rýchlejší ako Gstrein boli v červenej dráhe jazdiaci Švajčiar Loic Meillard a Nemec Alexander Schmid. Zrodilo sa aj niekoľko prekvapení. Postup do vyraďovacej časti ušiel zlatému medailistovi z kombinácie Rakúšanovi Marcovi Schwarzovi. Svoje jazdy nedokončili Leif Kristian Nestvold Haugen či Francúz Thibaut Favrot. Jeho krajan Alexis Pinturault či Nór Henrik Kristoffersen sa rozhodli preteky vynechať. Pritom práve títo dvaja obsadili dve najvyššie priečky v novembrových paralelných pretekoch SP v rakúskom Lechu/Zürse.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA