Sociálne siete

Šport

Vlhová v 1. kole obrovského slalomu jedenásta, na líderku Shiffrinovú stráca viac ako sekundu

Petra Vlhová je obhajkyňou zlata v tejto disciplíne z Aare 2009, na najcennejší kov vtedy útočila z druhej priečky po prvom kole

Zverejnené:

Upravené: 18. februára 2021 o 11:17

264

Vlhova
foto: SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je priebežne jedenásta v 1. kole obrovského slalomu na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní v talianskej Cortine d’Ampezzo. Dvadsaťpäťročná Liptáčka so štartovým číslom tri prišla do cieľa svojej jazdy na druhej priečke so stratou 83 stotín sekundy na vtedy vedúcu Švajčiarku Michele Gissinovú, pred ktorú sa neskôr dostala aj krajanka Lara Gutová-Behramiová. Tú neskôr na čele nahradila Američanka Mikaela Shiffrinová výborným výkonom v dolnej časti trate.

Vlhová na Shiffrinovú stráca 1,17 sekundy, za treťou Gutovou-Behramiovou zaostáva o 1,09 sekundy. Pred Vlhovou sú okrem spomenutých pretekárok aj šokujúco druhá Američanka Nina O’Brienová, Rakúšanka Katharina Liensbergerová, Alice Robinsonová z Nového Zélandu, Poľka Maryna Gasienicová-Danielová, Nórka Ragnhild Mowinckelová, Francúzka Tessa Worleyová a Slovinka Meta Hrovatová.

V cieli je zatiaľ prvých 35 pretekárok z 99-člennej štartovej listiny, ďalšie by už nemali ovplyvniť poradie medzi najlepšími. Bude medzi nimi aj ďalšia Slovenka Petra Hromcová, ktorá má štartové číslo 55. Druhé kolo obrovského slalomu žien je na programe od 13.30 h a staviteľom trate bude Vlhovej tréner Livio Magoni.

Petra Vlhová je obhajkyňou zlata v tejto disciplíne z Aare 2009, na najcennejší kov vtedy útočila z druhej priečky po prvom kole. Slovenka v obrovskom slalome doteraz dosiahla štyri víťazstvá vo Svetovom pohári a osemkrát sa v tejto disciplíne dostala na pódium.

Americká líderka doteraz na MS nezískala zlato v obrovskom slalome, na predchádzajúcich dvoch šampionátoch brala striebro v St. Moritzi 2017 resp. bronz v Aare 2019. Shiffrinová je však úradujúcou olympijskou šampiónkou v obrovskom slalome a na aktuálnych MS už získala najcennejší kov v kombinácii a bronz v super G.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA