Sociálne siete

Šport

Vlhová v obrovskom slalome v Kronplatzi dvanásta, vedie pred Gisinovou o rovných 100 bodov

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 23:39

261

large vlhova dead
ZDROJ: Petra Vlhová, SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

REKLAMA

26. január 2021 15:05 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová má po utorkovom obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi náskok na čele celkového hodnotenia Svetového pohára rovných 100 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Pred pretekmi to pritom bolo 118 bodov. Obrák v Taliansku 25-ročnej Liptáčke nevyšiel. Po prvom kole bola deviata so stratou 1,49 sekundy na vedúcu Gisinovú a ani druhá jazda na strmom a hrboľatom kopci nebola v podaní Slovenky vydarená. Po príchode do cieľa sa zaradila na 4. priečku so stratou 68 stotín sekundy a potom postupne klesala až na konečnú 12. pozíciu.

Michelle Gisinovou v druhom kole nepotvrdila post líderky po prvej jazde, keďže tesne pred cieľom urobila chybu a skončila až šiesta. Napriek tomu skresala z náskoku Vlhovej v boji o veľký krištáľový glóbus. Víťazstvo si v utorok vyjazdila Francúzka Tessa Worleyová s náskokom 27 stotín sekundy pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou, tretia skončila so stratou 0,73 s Talianka Marta Bassinová. Američanka Mikaela Shiffrinová skončila štvrtá (+1,08 s). Gisinová za víťazkou zaostala o 1,32 s a Vlhová až 2,05 s. Tridsaťjedenročná špecialistka na obrovský slalom Worleyová si pripísala štrnásty triumf v pretekoch SP, prvý od Söldenu z októbra 2018. Zaujímavosťou je, že všetkých 32 pódiových umiestnení vrátane toho utorkového dosiahla výhradne v obrovskom slalome.

Petra Vlhová doteraz nazbierala v celkovom poradí SP 883 bodov, Švajčiarka Gisinová 783 a tretia je už ďalšia švajčiarska pretekárka Gutová-Behramiová so 747 bodmi. V hodnotení disciplíny sa na čele udržala Talianka Bassinová so 460 bodmi, druhá je priebežne Worleyová (336) a tretia Gisinová (312), Vlhovej patrí 7. stupienok s 218 bodmi.

S výnimkou vypadnutia v jednom z dvoch decembrových obrovských slalomov vo francúzskom Courcheveli dosiahla Petra Vlhová svoj najhorší výsledok v tejto disciplíne v SP od októbra 2019, vtedy bola v Söldene štrnásta. Odvtedy zakaždým skončila v elitnej desiatke, ak preteky dokončila.

Pred februárovými majstrovstvami sveta v zjazdovom lyžovaní, ktoré od 9. do 23. februára bude hostiť talianska Cortina d’Ampezzo, sú v v SP na programe ešte zjazd a super v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA