Sociálne siete

Šport

Vlhová vo Flachau neobhájila prvenstvo z vlaňajška, skončila štvrtá

Vlhová vo Flachau neobhájila prvenstvo z vlaňajška, skončila štvrtá

Zverejnené:

Upravené: 13. januára 2021 o 9:00

243

large Austria Alpine Skiing World Cup  fcabaebaaffeeacdea cadba
ZDROJ: SITA/AP Photo/Giovanni Auletta

REKLAMA

13. január 2021 09:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila v utorkovom večernom slalome Svetového pohára v rakúskom stredisku Flachau 4. miesto a na čele celkového hodnotenia seriálu zvýšila svoj náskok pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou na 124 bodov. Vlhová vo Flachau obhajovala prvenstvá z predchádzajúcich dvoch rokov a po prvom kole bola tretia s odstupom 14 stotín sekundy na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Tá v druhej jazde dosiahla druhý najlepší čas, no v súčte jej to stačilo na jubilejné sté pódium v SP a 68. víťazstvo v seriáli. Slalom SP vyhrala Shiffrinová po viac ako ročnej pauze, predtým naposledy ho ovládla v závere decembra 2019 v rakúskom Lienzi.

Vynikajúcim druhým kolom sa prezentovala domáca Katharina Liensebergerová a po štvrtej priečke v prvom kole skončila celkovo druhá s odstupom 19 stotín sekundy na Shiffrinovú. Na tretej priečke klasifikovali Švajčiarku Wendy Holdenerovú (+0,43 s), štvrtá Vlhová za víťazkou zaostala o 62 stotín sekundy.

Vlhovú o lepší výsledok v utorkovom slalome obrali chybičky v strednej pasáži druhého kola. „Pocit som mala dobrý, ale na druhej a tretej vlne som šla veľmi priamo a musela som brzdiť. Konkurencia je silná a aj minimum chýb ma stojí pódium či víťazstvo. Riskovala som, ale dnes to nevyšlo,“ povedala 25-ročná Liptáčka po skončení pretekov do mikrofónu RTVS. V tejto sezóne si Vlhová v piatom slalome SP pripísala druhýkrát štvrtú priečku, zostávajúce tri slalomy vyhrala – dvakrát vo fínskom Levi a raz v chorvátskom Záhrebe.

Na čele celkového poradia SP má Petra Vlhová na svojom konte 699 bodov, druhá Gisinová doteraz nazbierala 575 bodov a tretia priečka patrí Shiffrinovej so 485 bodmi. V klasifikácii slalomu je na čele stále Vlhová s 400 bodmi, na druhú pozíciu sa posunula Liensebergerová (360) a na tretia Shiffrinová (335).

Milým prekvapením pretekov je výkon Švajčiarky Camille Rastovej, ktorá so štartovým číslom 57 bola po prvom kole štrnásta a v druhom sa ešte zlepšila a poskočila na konečnú 6. priečku.

Najbližší slalom Svetového pohára je na programe až 7. marca na Slovensku v Jasnej.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA