Sociálne siete

Šport

Žampa v dnešnom obrovskom slalome dosiahol svoj najlepší výsledok v kariére

V „elitnej tridsiatke“ bol aj Adamov brat Andreas.

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 21:28

260

large zampa bdbb
ZDROJ: Adam Žampa v talianskom stredisku Santa Caterina Valfurva, SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

REKLAMA

5. december 2020 03:05 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovenský reprezentant Adam Žampa dosiahol v sobotňajšom obrovskom slalome v talianskom stredisku Santa Caterina Valfurva najlepší kariérny výsledok v tejto disciplíne v pretekoch Svetového pohára. Tridsaťročný Kežmarčan skončil na 7. mieste, keď za víťazným Chorvátom Filipom Zubčičom zaostal o 1,15 s.

Doterajším maximom Adama Žampu v „obráku“ vo SP bola 9. pozícia v rakúskom Söldene ešte spred ôsmich rokov. V alpskej kombinácii bol v Kitzbüheli v rokoch 2015 a 2016 na siedmom, resp. piatom mieste.

V sobotu predviedol dve vyrovnané kolá a z 13. pozície po prvej jazde sa v 2. kole treťou najrýchlejšou jazdou posunul o šesť priečok vyššie. Zabodoval aj v druhom obrovskom slalome nového ročníka SP 2020/2021 – k trom „októbrovým“ bodom zo Söldenu si tentoraz pripísal omnoho väčšiu porciu v podobe 36 bodov.

V „elitnej tridsiatke“ bol aj Adamov brat Andreas. V 2. kole mal 13. najlepší čas a posunul sa tak z 30. na 24. priečku, za ktorú získal do tohtosezónneho hodnotenia SP premiérových sedem bodov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA