Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Čína chce do júna zaočkovať 40 percent populácie. Život by sa mohol vrátiť do normálu v lete 2022

Na prvom mieste na svete z pohľadu zaočkovaného podielu populácie je Izrael, ktorý dosiaľ podal vakcínu viac ako 90 % obyvateľov.

Zverejnené:

Upravené: 2. marca 2021 o 15:35

300

Očkovanie
Ilustračné foto, zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man

REKLAMA

SITA

TCHAJ-PEJ – Čína plánuje do júna zaočkovať proti koronavírusu 40 % zo svojej 1,4-miliardovej populácie. Uviedli to v pondelok tamojší zdravotnícki experti.

Najľudnatejšia krajina sveta, odkiaľ sa ochorenia COVID-19 koncom predvlaňajška začalo šíriť do celého sveta, má pandémiu koronavírusu relatívne pod kontrolou. V očkovacej kampani však zatiaľ zaostáva, keďže ku koncu februára zaočkovala iba 3,56 % dospelého obyvateľstva. Celkovo zatiaľ poskytla 52,52 milióna dávok.

Na prvom mieste na svete z pohľadu zaočkovaného podielu populácie je Izrael, ktorý dosiaľ podal vakcínu viac ako 90 % obyvateľov. V Spojených štátoch, ktoré sú pandémiou najviac postihnuté, zaočkovali asi 22 % populácie.

Odborníci očakávajú, že vakcinácia čínskeho obyvateľstva bude predstavovať náročnú úlohu a aj pri miere zaočkovania 10 miliónov ľudí denne by očkovanie potrebných 70 % populácie trvalo zhruba sedem mesiacov.

Šéf čínskeho Centra pre kontrolu chorôb Kao Fu predpovedá, že život by sa mohol vrátiť k „približnému normálu“ v lete budúceho roka.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA