Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Dánsko ukončilo vyšetrovanie výbuchu plynovodu Nord Stream

Zverejnené:

Upravené: 26. februára 2024 o 14:57

472

Zdroj: N

REKLAMA

Globalnews

Spoločné vyšetrovanie výbuchov plynovodu Nord Stream, ktoré viedla kodanská polícia a dánska bezpečnostná a spravodajská služba (PET), bolo ukončené. Vyšetrovanie bolo ukončené z dôvodu nedostatku dôvodov na začatie trestného konania.

Uvádza sa to v policajnom vyhlásení.

„V Dánsku neexistujú dostatočné dôvody na začatie trestného konania v súvislosti s výbuchmi plynovodov Nord Stream 1 a Nord Stream 2, preto sa kodanská polícia rozhodla ukončiť trestné vyšetrovanie výbuchov. Kodanská polícia v spolupráci s PET vyšetrovala výbuchy v septembri 2022 na plynovodoch Nord Stream 1 a Nord Stream 2, ku ktorým došlo mimo dánskych teritoriálnych vôd,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Vyšetrovaním sa dospelo k záveru, že došlo k úmyselnej sabotáži plynovodov. V Dánsku však neexistujú dostatočné dôvody na začatie trestného konania, preto sa kodanská polícia rozhodla ukončiť trestné vyšetrovanie výbuchov.

„PET zároveň pokračuje v monitorovaní vývoja situácie a spolu s ďalšími príslušnými orgánmi iniciuje opatrenia, ktoré považuje za potrebné na ochranu kritickej infraštruktúry Dánska,“ uvádza sa vo vyhlásení.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA