Sociálne siete

ZAHRANIČIE

GRÉCKO: Z lode zachránili 96 migrantov, po ďalších pátrajú

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 10:34

227

large Italy Migrants Ship  eceabceadaaecefea e cac

REKLAMA

26. august 2020 10:30 SITA, redakcia

ATÉNY 26. augusta (SITA/AP) – Grécka pobrežná stráž pokračuje v rozsiahlom hľadaní migrantov, ktorí sa plavili vo východnej časti Egejského mora a v utorok večer si privolali pomoc. V stredu ráno o tom informovala pobrežná stráž, ktorej sa približne 31 kilometrov západne od ostrova Halki, neďaleko Rhodosu, doteraz podarilo zachrániť 96 utečencov.

Cestovali na lodi, ktorá sa zo zatiaľ neznámych príčin čiastočne potopila. Úrady zatiaľ nevedia, kam loď smerovala. Pomoc privolal mobilným telefónom jeden z utečencov na palube. Väčšinu zachránených previezli na Rhodos, ďalších na ostrov Karpathos.

Pobrežná stráž nevie, koľko migrantov sa na lodi nachádzalo. Počas noci po nich pátralo päť plavidiel pobrežnej stráže, vojenská helikoptéra i loď a ďalších päť lodí, ktoré sa nachádzali v blízkosti. V stredu ráno pokračovali v hľadaní len jeden hliadkový čln pobrežnej stráže, vojenská loď a iné dve plavidlá.

Z tureckého pobrežia mieria na grécke ostrovy tisíce utečencov, ktorí platia prevádzačom za prevoz v často nevhodných nafukovacích člnoch alebo iných plavidlách.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA