Sociálne siete

ZAHRANIČIE

India čelí záhadnej chorobe. Ľudí postihli záchvaty, niektorí odpadli

Miestna vláda vysiela do mesta špeciálne lekárske tímy, ktorých úlohou bude vyšetriť príčinu choroby.

Zverejnené:

Upravené: 7. decembra 2020 o 1:00

237

large India Mystery Illness  fcdafeecacaddaa eafc
ZDROJ: Na snímke hospitalizovaní pacienti v nemocnici v meste Eluru/SITA/AP Photo

REKLAMA

7. december 2020 01:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – V indickom štáte Ándhrapradéš najmenej jedna osoba skonala a 227 museli hospitalizovať v súvislosti s dosiaľ neidentifikovanou chorobou. Postihnutí mali podľa lekárov širokú škálu príznakov od nevoľnosti až po záchvaty a upadnutie do bezvedomia. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Záhadná choroba sa cez víkend „prehnala“ mestom Eluru. Nečakaná udalosť nastala v období, keď India pokračuje v boji proti pandémii koronavírusu. Práve Ándhrapradéš je v Indii jedným z najviac postihnutých štátov, keď odtiaľ dosiaľ hlásili viac ako 800-tisíc nakazených.

Všetkých hospitalizovaných so záhadným ochorením otestovali na prítomnosť COVID-19, u všetkých boli výsledky negatívne a neobsahovali ani dôkazy o žiadnej inej vírusovej infekcii. „Ľudia, ktorí ochoreli, najmä deti, náhle začali zvracať po tom, čo sa sťažovali na pálenie očí. Niektorí z nich upadli do bezvedomia alebo dostali záchvaty,“ uviedol pre denník Indian Express predstaviteľ nemocnice v Eluru, odkiaľ medzičasom prepustili 70 osôb. Ďalších 157 ľudí stále zostáva na nemocničnom lôžku.

Miestna vláda vysiela do mesta špeciálne lekárske tímy, ktorých úlohou bude vyšetriť príčinu choroby. Zatiaľ údajne stihli vylúčiť znečistenie vody a ovzdušia a pôvod choroby tak pravdepodobne určí až laboratórna analýza.

https://www.bbc.com/news/world-asia-india-55209763Miestna vláda vysiela do mesta špeciálne lekárske tímy, ktorých úlohou bude vyšetriť príčinu choroby.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA