Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ku Kyjevu smeruje päťkilometrový ruský konvoj, ukazujú snímky

Zverejnené:

Upravené: 28. februára 2022 o 10:40

464

zdroj: axios.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

K ukrajinskej metropole Kyjev smeruje asi päťkilometrový ruský vojenský konvoj, informuje axios.com.

Súkromná americká spoločnosť Maxar Technologies oznámila, že ruský vojenský konvoj zachytila na snímkach v nedeľu dopoludnia miestneho času blízko Ivankiva, asi 60 kilometrov severozápadne od ukrajinského hlavného mesta.

Zelenského podľa prieskumu podporuje vyše 90 percent Ukrajincov

Podľa snímok sú v konvoji tanky, vozidlá pechoty, samohybné delostrelecké zbrane či cisterny s palivom.

(zdroj: axios.com)

Agentúra AP uviedla, že starosta Kyjeva Vitalij Kličko v nedeľu po vyčerpávajúcej noci plnej ruských útokov povedal, že kvôli obkľúčeniu Kyjeva nie je možná evakuácia civilistov a hrozí humanitárna katastrofa. „Všetky cesty sú zablokované a v tejto chvíli sme obliehaní. Rusi sú všade a my nemáme spôsob, ako by sme ľudí evakuovali,“ odpovedal podľa AP Kličko na otázku, či sa plánuje evakuácia civilistov.

Neskôr Kličkov hovorca uviedol, že sa starosta zle vyjadril, a aj sám Kličko svoje vyjadrenie poprel. „Ruské internetové stránky rozšírili informácie, podľa ktorých som povedal, že Kyjev je obkľúčený a evakuácia ľudí nie je možná… Neverte klamstvám! Dôverujte len informáciám z oficiálnych zdrojov,“ napísal Kličko na svojom účte na sociálnej sieti Telegram.

(zdroj: axios.com)

Ruskí vojaci sa v noci na pondelok znova pokúsili prelomiť obranu Kyjeva, všetky ich snahy ale zlyhali, uviedla ukrajinská armáda. Situáciu má vraj pod kontrolou.

Ukrajinská delegácia dorazila na rokovania s Ruskom, bude žiadať okamžité prímerie

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA