Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Meta sa chystá rozhodnúť o Trumpovom návrate na Facebook

Zverejnené:

Upravené: 1. januára 2023 o 12:56

429

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Spoločnosť Meta, ktorá vlastní Facebook, plánuje oznámiť svoje rozhodnutie umožniť bývalému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi návrat na Facebook a Instagram.

Uvádza ho denník The Financial Times.

Spoločnosť už predtým uviedla, že do 7. januára rozhodne, či umožní bývalému prezidentovi návrat. Očakáva sa však, že rozhodnutie bude oznámené koncom tohto mesiaca, uviedla publikácia s odvolaním sa na osobu oboznámenú s touto záležitosťou.

Na prijatie rozhodnutia meta vytvorila pracovnú skupinu, ktorá zahŕňa členov tímov pre verejnú politiku a komunikáciu, ako aj zo skupiny pre politiku obsahu.

Toto rozhodnutie bude mať vplyv aj na podnikanie spoločnosti Meta v hodnote 118 miliárd dolárov ročne, čo potenciálne odcudzí inzerentov, ak sa Trumpov obsah považuje za nebezpečný, ako aj prilákanie ďalších obchodov, ak sa jeho kampaň rozhodne inzerovať na platforme pred voľbami v roku 2024.

Trump bol zablokovaný „na neurčito“ deň po útoku na budovu amerického Kapitolu vo Washingtone za to, čo Zuckerberg nazval svojím rozhodnutím „podnietiť násilné povstanie proti demokraticky zvolenej vláde“.

Zuckerbergovo rozhodnutie podporila meta dozorná rada, orgán v štýle Najvyššieho súdu zložený z akademikov a odborníkov, ktorý hodnotí rozhodnutia o moderovaní. Predstavenstvo však namietalo proti doživotnému zákazu a nariadilo spoločnosti Meta, aby do dvoch rokov prehodnotila svoje rozhodnutie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA