Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Musk hľadá nového šéfa Twitteru, o záujem má šéf T-Mobile alebo Snoop Dogg

Zverejnené:

Upravené: 21. decembra 2022 o 11:31

268

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Majiteľ a šéf americkej internetovej spoločnosti Twitter Elon Musk uviedol, že odstúpi z pozície šéfa firmy, len čo za seba nájde náhradu. Užívatelia twittera sa v pondelok vyslovili pre Muskov odchod z čela podniku. Musk sľúbil, že sa jej výsledku podriadi. „Odstúpim z funkcie výkonného riaditeľa, akonáhle nájdem niekoho natoľko pochabého, aby sa tejto práce ujal! Potom budem riadiť iba tímy softvéru a serverov,“ napísal Musk na twitteri.

Server CNBC s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou v utorok uviedol, že Musk aktívne hľadá nového šéfa Twitteru, ktorý by ho na čele firmy nahradil. Už skôr uviedol, že jeho pôsobenie na čele Twitteru bude iba dočasné. V nedeľu však Musk na svojom twitterovom účte napísal, že žiadny nástupca zatiaľ neexistuje. „Nikto nechce prácu toho, kto dokáže udržať Twitter pri živote. Neexistuje žiadny nástupca,“ napísal šéf Tesly na sociálnej sieti.

Musk, ktorý je tiež šéfom automobilky Tesla, v októbri kúpil Twitter za 44 miliárd dolárov. Twitter po prevzatí prechádza výraznými zmenami. Musk okrem iného prepustil zhruba polovicu zamestnancov, začal obnovovať niektoré zrušené účty a už skôr uviedol, že jeho pôsobenie na čele Twitteru bude iba dočasné. V nedeľu však na svojom twitterovom účte napísal, že žiadny nástupca zatiaľ neexistuje. „Nejde o nájdenie šéfa. Ide o nájdenie šéfa, ktorý dokáže udržať Twitter pri živote,“ upozornil.

Spravodajská televízna stanica CNN vo svojej analýze upozorňuje na niekoľko eventuálnych nástupcov na miesto šéfa Twitteru. Na riadenie sociálnej siete sa údajne ponúkol bývalý šéf mobilného operátora T-Mobile John Legere, výskumník zaoberajúci sa umelou inteligenciou zo spoločnosti MIT Lex Fridman alebo rapper Snoop Dogg.

Mnoho podnikov na sieti Twitter pozastavilo reklamu kvôli obavám, že pod novým vlastníkom by sa na nej mohlo objavovať viac závadných príspevkov. Musk minulý mesiac uviedol, že spoločnosť Twitter utrpela „masívny pokles príjmov“ a prekonáva štyri milióny dolárov denne. Nevylúčil, že firma by mohla zbankrotovať.

Muskovo prevzatie Twitteru má negatívny vplyv na cenu akcií automobilky Tesla. Investori majú obavy, že Musk príliš rozptyľuje svoju pozornosť a nevenuje sa dostatočne riadeniu Tesly. Cena akcií Tesly sa tak od začiatku tohto roka prepadla o viac ako polovicu.

Bývalá sekretárka z koncentračného tábora dostala v Nemecku dvojročnú podmienku. Žena má 97 rokov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA