Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Počas apríla až júna príde do EÚ 55 miliónov dávok vakcíny Johnson & Johnson

Ďalších 120 miliónov dávok tejto vakcíny sa podľa eurokomisára pre vnútorný trh bude v bloku distribuovať počas júla až septembra.

Zverejnené:

349

VAKCINA
Foto: SITA/AP Photo/Chris O'Meara

REKLAMA

SITA

BRUSEL – Členské štáty Európskej únie podľa eurokomisára pre vnútorný trh dostanú v priebehu druhého kvartálu 55 miliónov dávok vakcíny proti koronavírusu od americkej firmy Johnson & Johnson. Dodávky týchto očkovacích látok odštartujú na budúci mesiac, uviedol Thierry Breton. Ďalších 120 miliónov dávok očkovacej látky, ktorá sa aplikuje iba v jednej dávke, do EÚ podľa eurokomisára príde počas júla až septembra.

Breton o dodávkach vakcín spoločnosti Johnson & Johnson informoval počas návštevy závodu na severovýchode Španielska, kde sa očkovacia látka produkuje. Ide o jednu zo štyroch vakcín, ktoré Európska únia doteraz schválila. Breton konštatoval, že v rámci EÚ v súčasnosti vakcíny vyrába 52 závodov. Dodal pritom, že do konca roka bude výrobná kapacita únie na úrovni 2 až 3 miliardy vakcín ročne. Bude to znamenať, že únia bude najväčším výrobcom očkovacích látok na svete, čo umožní do polovice júla zaočkovať 70 percent populácie bloku.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA