Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Požiar v bytovom dome si vyžiadal 11 mŕtvych, vrátane troch detí

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 11:26

241

large bohumin  edbbfb

REKLAMA

9. august 2020 10:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 9. augusta (SITA) – V bytovom dome v českom Bohumíne vypukol v sobotu popoludní požiar, ktorý si vyžiadal 11 mŕtvych, vrátane troch detí. Päť ľudí zomrelo po skoku z okna. Hasiči uviedli, že 11 mŕtvych ľudí pochádza z bytu na 11. poschodí. Prípad si vyžiadal aj desať zranených, pričom zranenia utrpeli aj dvaja hasiči a policajt.

Šéf krajských policajtov Tomáš Kužel potvrdil, že polícia zadržala jedného človeka. „V súčasnosti túto tragickú udalosť intenzívne vyšetrujeme,“ vyjadrila sa hovorkyňa polície Karolína Bělunková. Podľa informácií českého denníka Právo mala zasiahnutá rodina nezhody. Niekto v byte údajne rozlial benzín, ktorý následne zapálil. Obyvateľka domu novinárom povedala, že polícia zadržala muža, ktorý sa priznal k podpaľačstvu. Tomáš Kužel tieto správy však nechcel komentovať.

Minister vnútra Jan Hamáček povedal, že možný páchateľ nežil v byte, ktorý horel. „Vyzerá to tak, že to bol niekto z najbližšieho okolia, pravdepodobne za tým stoja nejaké dlhodobé susedské spory. Muž je zadržaný a budú ho vypočúvať,“ objasnil politik.

Šéf krajských hasičov Vladimír Vlček odmietol špekulácie, že hasiči na miesto prišli neskoro. „Udalosť nám ohlásili o 17:49 a o 17:54 bola na mieste prvá jednotka,“ uzavrel.

Pôvodný článok: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-bohumine-horel-byt-v-panelovem-dome-lide-skakali-z-oken-40332822

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA