Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Putin povedal, že Ukrajina zaútočila na Kremeľ

Zverejnené:

Upravené: 3. mája 2023 o 14:29

331

Zdroj: Daily Star

REKLAMA

Globalnews

Tlačová služba Kremľa uviedla, že ukrajinské drony sa „pokúsili zasiahnuť“ kremeľskú rezidenciu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Dnes večer sa kyjevský režim pokúsil zaútočiť na prezidentovu rezidenciu v Kremli bezpilotnými lietadlami, uviedol Kremeľ. Dva drony boli namierené na Kremeľ.“

Propagandisti píšu, že Putin nebol zranený, nedošlo ani k žiadnym ďalším obetiam a žiadnym materiálnym škodám.

Hovorca Kremľa Dmitrij Piskov uviedol, že Putin nebol v čase útoku v Kremli. Podľa neho prezident Ruskej federácie v stredu pracuje vo svojej rezidencii neďaleko Moskvy v Novo-Ogaryove.

Tvrdia tiež, že „v dôsledku včasných opatrení prijatých vojenskými a špeciálnymi službami s použitím radarových bojových systémov boli (letecké) vozidlá zablokované“.

Kremeľ tiež poznamenal, že „ruská strana si vyhradzuje právo prijať odvetné opatrenia tam, kde a kedykoľvek to uzná za vhodné“.

Kremeľ označil útok za „plánovanú teroristickú akciu“ a „pokus o vraždu ruského prezidenta“.

Publikácia Mediazona zverejnila video útoku, ktoré zverejnili obyvatelia okresov Yakimanka-Zamoskvorechye. Okresný kanál Telegram uviedol, že miestni obyvatelia počuli v oblasti Kremľa „výbuchy“, ktoré „mali podobnú silu ako hrom“. Okrem toho videli na oblohe iskry.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA