Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Školu v Nigérii napadli so samopalmi, stovky stredoškolákov sú nezvestných

Veľká skupina banditov so samopalmi napadla školu v meste Kankara v piatok v noci, uviedol hovorca štátnej polície Gambo Isah

Zverejnené:

Upravené: 14. decembra 2020 o 9:00

219

large nigeria skola bdee
ZDROJ: Škola v nigérijskom štáte Katsina, SITA/AP Photo/Abdullatif Yusuf

REKLAMA

14. december 2020 09:09 SITA, redakcia

LAGOS- Stovky školákov sú nezvestné po tom, čo ozbrojenci zaútočili na strednú školu v nigérijskom štáte Katsina. Veľká skupina banditov so samopalmi napadla školu v meste Kankara v piatok v noci, uviedol hovorca štátnej polície Gambo Isah. Na mieste sa odohrala aj prestrelka medzi policajtmi a útočníkmi, čo dalo niektorým študentom priestor na útek, dodal.

Škola mala podľa všetkého viac ako 600 študentov. Nezvestných je zhruba 400. „Polícia, nigérijská armáda a nigérijské vzdušné sily úzko spolupracujú so školskými úradmi, aby určili presný počet nezvestných alebo unesených študentov,“ informoval v stanovisku Isah s tým, že na záchrane a nájdení študentov už pracujú pátracie tímy.

Nigérijský prezident Muhammadu Buhari vo vyhlásení uviedol, že armáda podporovaná vzdušnými silami lokalizovala enklávu banditov v lese Zango/Paula a v rámci operácie, ktorá ešte trvá, došlo k prestrelkám. Stanovisko neuvádza, či už zachránili nejakých študentov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA