Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Smrť Poliaka v Mexiku nesúvisela s obchodom s ľudskými orgánmi

Zomrel na následky otravy oxidom uhoľnatým. Dvadsaťročného muža našli 14. februára bez známok života v byte v meste Metepec západne od Mexico City.

Zverejnené:

Upravené: 28. februára 2021 o 10:05

264

chodba
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Andy Li

REKLAMA

SITA

MEXICO CITY – Poliak, ktorý tento mesiac zahynul neďaleko mexickej metropoly Mexico City, pravdepodobne skonal na otravu oxidom uhoľnatým. Ako uviedli mexické úrady, nepotvrdili sa uňho špekulácie o odobratí orgánov, ktoré priniesli poľské médiá.

Dvadsaťročného muža našli 14. februára bez známok života v byte v meste Metepec západne od Mexico City. Podľa mexickej prokuratúry nemal na tele žiadne znaky poranení.

Poľské ministerstvo zahraničia vo štvrtok uviedlo, že úrady v Mexiku vyšetrujú smrť mladého Poliaka a hospitalizáciu jeho krajana. Tamojšie médiá v nadväznosti na tieto správy informovali o možnom odobratí orgánov. Poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro nariadil prešetrenie prípadu, ktorý nazval „vraždou a pokusom o vraždu“ dvoch mladých Poliakov v Mexiku.

Mexické ministerstvo zahraničia však neskôr vo svojom vyhlásení uviedlo, že neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by tieto udalosti súviseli s odobratím a prípadným obchodovaním s orgánmi.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA