Sociálne siete

ZAHRANIČIE

V Soule bezplatne otestujú na koronavírus aj domácich miláčikov

Soulské úrady budú testovať len domácich miláčikov a nie všetky zvieratá, pretože sú v úzkom kontakte s ľuďmi.

Zverejnené:

Upravené: 10. februára 2021 o 14:59

650

pes macka
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Yan Laurichesse

REKLAMA

SITA

SOUL – V juhokórejskom hlavnom meste Soul budú môcť zadarmo podstúpiť testy na koronavírus aj psy a mačky, ak sa dostali do kontaktu s nakazenými ľuďmi a objavili sa u nich príznaky. Predstaviteľ mesta Pak Joo-mi počas online brífingu povedal, že ak u takýchto domácich miláčikov potvrdia infekciu, musia doma alebo v zariadení, ktoré prevádzkuje mesto, stráviť 14 dní v karanténe. Úrady sú podľa neho pripravené vykonávať testy u zvierat už od pondelka.

Soulské úrady tvrdia, že nemajú dôkaz o tom, že by sa vírus prenášal zo zvierat na ľudí. Testovať budú len domácich miláčikov, nie všetky zvieratá, pretože sú v úzkom kontakte s ľuďmi.

Juhokórejská vláda minulý týždeň vydala smernice pre testovanie domácich zvierat po tom, čo v juhovýchodnom meste Čindžu potvrdili nákazu koronavírusom u mačky. Mačka, ktorá je prvé zviera v krajine s potvrdeným ochorením COVID-19, patrí matke s dcérou, ktoré boli medzi desiatkami potvrdených pacientov spájaných s miestnym náboženským zariadením.

Podobné testy domácich zvierat ako v Soule plánujú aj ďalšie samosprávy.

V pondelok sa po prvý raz po viac ako dvoch mesiacoch denný počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Južnej Kórei dostal pod 300. Úrady začali s pomalým uvoľňovaním protipandemických opatrení – reštaurácie, kaviarne, vnútorné posilňovne a ďalšie zariadenia mimo husto obývanej metropolitnej oblasti Soulu môžu byť napríklad otvorené o hodinu dlhšie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA