Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Výbuch v centre Madridu si vyžiadal najmenej tri obete

Výbuch v centre Madridu si vyžiadal najmenej tri obete

Zverejnené:

Upravené: 20. januára 2021 o 6:37

231

large vybuch madrid ddcff
ZDROJ: Výbuch v Madride, SITA/AP Photo/Manu Fernandez

REKLAMA

20. január 2021 06:37 SITA, redakcia

MADRID – Silný výbuch, s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobený únikom plynu, v stredu strhol fasádu obytnej budovy v centre španielskej metropoly Madrid, a usmrtil najmenej troch ľudí.

Najmenej osem ľudí utrpelo zranenia, pričom jeden z nich je zranený vážne, informovali madridskí záchranári prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. Technik, ktorý v čase výbuchu pracoval na oprave bojlera, je nezvestný, uviedol zástupca madridského regiónu José Manuel Franco, ktorý potvrdil aj tri obete.

Letecké zábery, ktoré zverejnila španielska štátna polícia, ukázali aj trosky na neďalekom školskom dvore, no podľa starostu mesta Josého Luisa Martíneza Almeidu nikto v škole nemá vážne zranenia.

Hasiči sa snažia uhasiť malý požiar v zničenej budove, aby mohli dovnútra poslať pátracie psy a záchranné tímy, ktoré tam budú pátrať po možných preživších.

V súvislosti s výbuchom museli evakuovať neďaleký opatrovateľský domov, ktorého 55 rezidentov najprv odviezli do blízkeho hotela a neskôr do iných opatrovateľských zariadení. Medzi obyvateľmi nehlásia zranených.

Článok sme aktualizovali

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA