Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Borrell očakáva, že ministri EÚ dajú ukrajinskej vojenskej výcvikovej misii zelenú

Zverejnené:

Upravené: 31. augusta 2022 o 12:46

333

Zdroj: kontrapunto.conm

REKLAMA

Globalnews

Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Josep Borrell očakáva, že ministri na zasadnutí v Prahe dosiahnu politickú dohodu o výcvikovej misii EÚ pre ukrajinskú armádu.

„Ukrajina potrebuje podporu a budeme ju naďalej poskytovať vo forme vojenského vybavenia a toho, o čom budú ministri hovoriť – o vytvorení misie na vysokej úrovni pre výcvik ukrajinskej armády,“ povedal Borrell a poznamenal, že toto je pre neho najdôležitejšia časť stretnutia.

Podľa neho sa na diskusii zúčastní aj minister obrany Ukrajiny.

Rusi údajne útočia na atrapy obranných systémov. Plytvajú tak drahými raketami

„Dnes je neformálne stretnutie, takže nie je možné prijímať žiadne rozhodnutia. Myslím si však, že dnes môžeme dosiahnuť všeobecnú politickú dohodu. Dúfam, že dnes dostaneme politickú zelenú pre túto misiu,“ uviedol vedúci európskej diplomacie a dodal, že podrobnosti o misii budú zverejnené neskôr.

Médiá predtým informovali, že Európska únia navrhuje vyškoliť ukrajinských vojakov v susedných krajinách ako súčasť svojej misie na výcvik ostreľovačov, odmínovacích špecialistov a dôstojníkov.

Pripomíname, že výcvikový program pre ukrajinskú armádu na britskom území navrhol Volodymyrovi Zelenskému britský premiér Boris Johnson počas júnovej návštevy Kyjeva. Potom britský premiér objasnil, že armáda Spojeného kráľovstva môže poskytnúť výcvik až 10 tisíc ukrajinským vojakom každých 120 dní.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA