Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Šéf Pentagonu presvedčí spojencov o lojalite USA k Ukrajine v Ramsteine

Zverejnené:

Upravené: 19. marca 2024 o 11:26

157

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký minister obrany Lloyd Austin sa v utorok pokúsi presvedčiť európskych spojencov, že administratíva prezidenta Joea Bidena je stále odhodlaná podporovať Ukrajinu napriek tomu, že Washingtonu v skutočnosti dochádzajú peniaze na podporu Kyjeva.

Informoval Reuters s odvolaním sa na zdroje

Austin povedie stretnutie známe ako Kontaktná skupina pre obranu Ukrajiny, ktoré sa uskutoční na leteckej základni Ramstein v Nemecku za účasti približne 50 členských krajín Aliancie poskytujúcich vojenskú podporu Ukrajine.

Pentagón uviedol, že Austin, ktorý podniká svoju prvú zahraničnú cestu od podstúpenia liečby rakoviny prostaty, potvrdí záväzok Washingtonu voči Ukrajine.

„Myslím si, že naši spojenci sú si veľmi dobre vedomí našej finančnej situácie a Ukrajinci sú si vedomí viac ako ktokoľvek iný kvôli nedostatku, ktorý vyplýva z toho, že ich nie sú schopní poskytnúť,“ povedal vysoký predstaviteľ obrany USA pod podmienkou anonymity.

Minulý týždeň Bidenova administratíva uviedla, že poskytne Ukrajine vojenskú pomoc vo výške 300 miliónov dolárov, ale dodala, že ide o mimoriadny krok po neočakávaných úsporách Pentagonu na vojenských zákazkách.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA