Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Tesla môže začať predávať roboty Optimus do konca roka 2025

Zverejnené:

Upravené: 24. apríla 2024 o 9:32

95

Zdroj: Tesla

REKLAMA

Globalnews

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk uviedol, že humanoidný robot spoločnosti Optimus, ktorý je stále vo vývoji, by mohol byť pripravený na predaj do konca budúceho roka.

Píše o tom agentúra Reuters.

Musk povedal investorom, že verí, že robot spoločnosti Tesla, nazvaný Optimus, bude schopný vykonávať úlohy v závode do konca tohto roka.

Okrem spoločnosti Tesla už niekoľko rokov vyvíjajú humanoidné roboty japonské spoločnosti Honda a Hyundai Motor, ako aj Boston Dynamics. Celkovo niekoľko spoločností vsádza na humanoidné roboty, aby uspokojili potenciálny nedostatok pracovných síl a vykonávali opakujúce sa úlohy, ktoré môžu byť nebezpečné alebo nudné v odvetviach, ako je logistika, skladovanie, maloobchod a výroba.

Musk už skôr uviedol, že predaj robotov by sa mohol stať väčšou súčasťou podnikania spoločnosti Tesla ako iné segmenty, vrátane výroby automobilov.

„Myslím si, že Tesla je v najlepšej pozícii zo všetkých výrobcov humanoidných robotov, aby dosiahla masovú výrobu s efektívnymi závermi o samotnom robotovi,“ povedal Musk investorom počas telefonátu s odkazom na schopnosti umelej inteligencie.

V septembri 2022 Tesla vydala prvú generáciu svojho robota Optimus s názvom Bumblebee. Začiatkom tohto roka spoločnosť zverejnila video druhej generácie dvojnohého robota, ktorý skladá tričko v továrni spoločnosti.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA