Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Trump si za všetky obvinenia pripísal 561 rokov väzenia

Zverejnené:

Upravené: 3. augusta 2023 o 15:25

409

large Trump  defdecfaaba abcaca
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Bývalý americký prezident Donald Trump tvrdí, že mu hrozí až 561 rokov väzenia po tom, čo ho americké ministerstvo spravodlivosti obvinilo v súvislosti s pokusmi zvrátiť výsledky volieb z roku 2020.

Trump to oznámil svojim priaznivcom v stredu v e-maile, aby získal finančné prostriedky, píše The Hill.

„Po tom, čo skorumpované ministerstvo spravodlivosti Crook Joe nezákonne vznieslo obvinenia proti vám, správy naznačujú, že mi hrozí 561 rokov väzenia kvôli honu na čarodejnice ľavicovými silami,“ napísal Trump v e-maile.

Publikácia zdôraznila, že obžalovaní sú zriedka odsúdení na maximálne tresty odňatia slobody za všetky trestné činy, za ktoré sú uznaní vinnými. Okrem toho je možné počítať podmienky pre rôzne poplatky.

Bývalý prezident čelil obvineniam z manipulácie s tajnými materiálmi v Mar-a-Lago po odchode z Bieleho domu. Trump sa objavuje aj v prípadoch platieb hviezde Stormy Danielsovej, ktoré boli vykonané z volebného fondu.

Začiatkom augusta bol Trump obvinený z útoku na Kapitol.

Trump čelí štyrom obvineniam: sprisahanie s cieľom zavádzať Spojené štáty; sprisahanie s cieľom mariť úradné vyšetrovanie; marenie alebo pokus o marenie úradného vyšetrovania; a sprisahanie s cieľom porušovať práva.

V súvislosti s prípadom bol Trump predvolaný na federálny súd vo Washingtone vo štvrtok 3. augusta o 23:00 kyjevského času.

Prečítajte si aj článok EP o tom, čo ohrozuje exprezidenta Spojených štátov obvinením z útoku na Kapitol.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA