Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Vojak z Ruska kritizoval vojnu na Ukrajine, teraz žiada o azyl vo Francúzsku

Zverejnené:

Upravené: 31. augusta 2022 o 12:45

581

Filatiev bol súčasťou 56. výsadkového pluku, ktorý mal základňu na Kryme. Po začiatku invázie sa nachádzal v blízkosti Mykolajivu a Chersonu.

REKLAMA

„Keď som počul, že zhora vyzývajú na to, aby som bol odsúdený na 15 rokov väzenia za falošné správy, uvedomil som, že moji právnici pre mňa v Rusku nebudú môcť nič urobiť,“ uviedol 34-ročný ruský výsadkár Pavel Filatiev krátko po tom, čo pricestoval na letisko v Paríži. Výsadkár žiada o azyl vo Francúzsku kvôli tomu, lebo sa nechce vrátiť do rodnej krajiny zo strachu, že by mal problémy so zákonom.

„Mnohí z nás už pochopili, že sme boli zatiahnutí do vážneho konfliktu, v ktorom jednoducho ničíme mestá a v skutočnosti nikoho neoslobodzujeme,“ vyjadril sa v rozhovore pre CNN.

Slovensko kúpi z Fínska 76 obrnených vozidiel za takmer 450 miliónov

Filatiev bol súčasťou 56. výsadkového pluku, ktorý mal základňu na Kryme. Po začiatku invázie sa nachádzal v blízkosti Mykolajivu a Chersonu. Pre očnú infekciu ho nakoniec stiahli z bojov a po návrate z frontu vo svojej 141-stranovej knihe ZOV verejne kritizoval ruskú agresiu a v auguste ju zverejnil na ruskej sociálnej sieti VKontakte.

Zdroj: CNN/Ukraine.ua IG

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA