Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Zelenskyj na samite EÚ vyzval na sankcie voči jadrovému a raketovému priemyslu Ruskej federácie

Zverejnené:

Upravené: 9. februára 2023 o 13:44

252

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj vyzval krajiny EÚ, aby uvalili sankcie na ruský jadrový priemysel a výrobcov rakiet a bezpilotných lietadiel.

Povedal to počas prejavu na samite EÚ v Bruseli.

„Rusko vytvorilo hrozbu radiačnej katastrofy v Európe a ruský jadrový priemysel je stále bez globálnych sankcií. Stále je potrebné podniknúť určité kroky. Napríklad uplatňovanie sankcií voči celému raketovému a bezpilotnému priemyslu Ruska, relevantnej časti IT sektora teroristického štátu. Koniec koncov, ruský raketový teror bude hrozbou, kým nebude zničený zdroj takejto hrozby,“ povedal Zelenskyj.

Pripomenul, že vďaka už uvaleným sankciám už nikdy nebudú ruské nosiče energie zbraňou proti Európe.

„Konečne každý videl, ako Rusko zaobchádza s Európanmi a energetickými trhmi. Ďakujem vám za balíky sankcií, ktoré už nadobudli účinnosť. Dostatočne však obmedzili agresívny potenciál Ruska? Táto cesta musí byť úplne dokončená, aby nemali ani príležitosť, ani túžbu vynaložiť úsilie na destabilizáciu ktorejkoľvek krajiny v Európe,“ dodal prezident.

Pred samitom vystúpil Zelenskyj vo svojom prejave v Európskom parlamente, v ktorom zdôraznil, že Ukrajina bude členom EÚ a robí pre to všetko potrebné aj v podmienkach vojny.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA