Sociálne siete

Cestovanie

Tajomný dom na strome s vlastnou knižnicou. Pohostia vás tu v malej vinotéke

S domčekami na strome sa v poslednom čase akoby roztrhlo vrece a ľudia ich čoraz viac vyhľadávajú. U našich českých susedov je unikátny projekt, ktorý sa odlišuje od ostatných – podobných ubytovaní. Myšlienku obnoviť les pretavili majitelia dnešného tipu do nezvyčajnej stavby, akú na prvý pohľad v ČR určite nenájdete.

Zverejnené:

Upravené: 27. júna 2021 o 18:55

1409

Stromovny, zdroj: AMAZING PLACES

REKLAMA

BRATISLAVA – Neďaleko Českých Budejovíc, niekde pri obci Břehov leží oáza pokoja – volá sa Stromovny. A aj keď podľa názvu si určite tipnete, že ide o domček na strome, v prvom rade to nie je len taký obyčajný stromový dom. A nielen dizajnovo sa líši od ostatných. Je to zážitok a prekvapenie v jednom, kde stres a uponáhľaná doba nemá svoje miesto. Tu sa zastavíte v čase a nebude sa vám chcieť ani odísť.

Zahalené rúškom tajomstva. Áno, presné také je toto miesto. Ak sa totiž pýtate na presnú polohu…nevieme, resp. nemôžeme prezradiť. Majitelia si ju prísne strážia až do momentu potvrdenia rezervácie a o to je to kúzelnejšie.

les stromovny

Zdroj: Amazing Places

A prečo je tomu tak? „Chceme zachovať tajuplnosť a pokoj lesa, a preto presnú polohu zašleme až po potvrdení rezervácie. Bude to také malé tajomstvo medzi nami,“ vysvetľujú dôvody majitelia. A tak tu nestretnete takmer živú dušu, miesto je ukryté pred ostatnými a zabezpečuje tak potrebné súkromie.

Amazing Places upozorňuje, že štvornohých domácich miláčikov je potrebné nechať doma. Toto miesto je ideálne na romantický pobyt vo dvojici, aj keď kapacitne sem vojde ešte jeden ďalší návštevník. Ale dvaja sú dvaja a dokonalá romantika predsa nepotrebuje ďalšie zvedavé oči.

Vodou sa neplytvá

Jedno ale vieme určite, uprostred lesa vás pohltí atmosféra a nebude vám tu nič chýbať. Ranné prebúdzanie v korunách stromov, pohodlná a veľká posteľ zaručia oddych, ktorý sa po náročných týždňoch v práci zíde každému. Kúpeľňa je vybavená chemickou toaletou, umývadlom a sprchou. To, že takéto ubytovanie je iné, sa odráža aj vo využívaní zdrojov.

„Voda je pre nás vzácna, preto jej je obmedzené množstvo a má iba vonkajšiu teplotu,“ upozorňujú ďalej majitelia.

Knižnica, piecka a vinotéka

Ubytovanie je možné aj v zime, o teplo a potrebnú atmosféru sa tak postará krbová piecka, na ktorej si prípadne môžete uvariť čaj alebo kávu.

Stromovny Brehov terasa

Zdroj: Amazing Places

A čím je ešte toto miesto iné? Môže sa pochváliť knižnicou a ak aj  návštevníci niektorú z rozčítaných kníh nestihnú dočítať, tak si ju môžu požičať domov. Originálne riešenie, čo poviete?

Milovníci dobrého jedla sa môžu tešiť na bohaté raňajky v piknikovom koši, grilovací balíček alebo tapas. Talianské víno a malá vinotéka sa postará taktiež o pohodový večer. Na prvú fľašu pozývajú samotní majitelia, spolu s raňajkami je totiž v cene pobytu.

V lese vám určite nebude chýbať kontakt s okolitým svetom. Wifi tu nie je, ale ani nebude treba a na chvíľu zabudnete, že nejaké mobily vôbec existujú. Na smsku či email si tak budete musieť počkať, až kým prídete naspäť do „civilizácie“.

A ak sa vám zunuje oddych, tak sa dá túlať po okolitých lesných cestičkách, zájsť si na výlet do priľahlých rybníčkov alebo do Hlbokej nad Vltavou, Prachatíc či do Českého Krumlova.

Stromovny Brehov snidnae

Nielen turisti, ale aj gastroturisti si prídu na svoje. Zdroj: Amazing Places

A vedeli ste, že…

Pri stavbe domčeka nebol zvalený ani jeden strom. „Les je pre nás dôvod, prečo sme sa do projektu vôbec pustili. České lesy totiž za uplynulé roky dostávajú vďaka kôrovcom poriadne zabrať a ich obnova je veľmi náročný proces, ktorý by sme z vlastných zdrojov len ťažko zvládli,“ uzatvárajú majitelia.

Zdroj: Amazing Places

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA