Sociálne siete

Cestovanie

Vyberte sa do Šrot parku. Pozvárané kusy kovu tvoria neobyčajnú ZOO priamo v lese

Keď sa jedna veľká kopa odpadu zmení na umenie – to je pravdepodobne prvá myšlienka všetkých návštevníkov Šrot parku. Devínska Nová Ves je lákadlom pre turistov najmä kvôli Sandbergu či Devínskej Kobyle, iných zas láka Cyklomost slobody. Atrakcia kovovej ZOO, o ktorej ešte stále nepočulo mnoho ľudí, určite stojí za zmienku a môžete si ju zapísať ako ďalší tip na výlet počas víkendu.

Zverejnené:

Upravené: 19. februára 2021 o 12:37

1484

srotpark

REKLAMA

BRATISLAVA – Počuli ste už o netradičnej galérii s názvom Šrot park na okraji hlavného mesta? Jej autorom je Branislav Pokorný, ktorý dáva druhý dych starému šrotu, skrutkám, ventilom a podobným materiálom. Pod jeho rukami sa menia na zvieratá v životnej veľkosti a tie potom umiestňuje v lese, aby si ich mohol pozrieť každý návštevník. Aj fotoreportérka GlobalNews Petra Šturdíková pred pár dňami nevynechala túto atrakciu a urobila pre našich čitateľov zopár snímok.

A kedy sa toto celé začalo? Galéria uzrela svetlo sveta ešte v novembri 2019 a odvtedy do nej pribudlo niekoľko nových „kúskov“. Netradičná ZOO sa však stále zväčšuje. Výhodou týchto zvierat je aj to, že ich netreba kŕmiť a ani sa o ne nejako špeciálne starať. Spomínané nemé tváre nájdete v Devínskej Novej Vsi, len kúsok od lanového centra Tarzania (GPS súradnice: 48.214673, 16.970856, prípadne si pozrite mapu na https://goo.gl/maps/v3TZ5DUQhPH4nKsu5).

Pri vstupe si prečítajte niekoľko inštrukcií, napríklad aj o tom, že exponátov sa netreba dotýkať, môžete sa totiž poraniť o ostré či hrdzavé hrany zvierat. Vstupné je dobrovoľné.

FOTOGALÉRIA: Šrot park v Bratislave – netradičná ZOO

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA