Sociálne siete

DOMOV

Akciu Mýtnik považuje Fico za politicky motivovanú. Hovorí o gestapáckych metódach

Zverejnené:

Upravené: 6. februára 2021 o 0:22

304

large fico acfc
ZDROJ: Robert Fico, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

31. január 2021 15:53 SITA, redakcia

BRATISLAVA 31. januára (SITA) – Predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico dá poslancom parlamentu za Smer-SD odporúčanie nepodporiť žiadneho kandidáta na špeciálneho prokurátora. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii V politike televízie TA3. V strane Za ľudí sa podľa jej predsedníčky a vicepremiérky Veroniky Remišovej rozhodnú po verejnom vypočutí kandidátov, ktoré bude v pondelok 1. februára a utorok 2. februára.

O funkciu špeciálneho prokurátora sa uchádzajú prokurátori Ján Šanta, Peter Kysel, Vasiľ Špirko a advokát Daniel Lipšic.

Nominanti strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) vo vysokých funkciách končia vo väzení. V dnešnej diskusnej relácii V politike televízie TA3 to povedala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí). Podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica ide o „gestapácke metódy“ a vidí za tým politické motívy. Obaja tým reagovali na akciu Mýtnik, v rámci ktorej zadržala Národná kriminálna agentúra v piatok 29. januára bývalého šéfa finančnej správy Františka I. a ďalších osem osôb. Zadržaní boli v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní.

„Táto vláda dostala mandát na to, aby očistila Slovensko od korupcie. Faktom je, že nominanti Smeru končia zaradom vo väzení. Desiati z 18-tich obvinených v rôznych kauzách sa navyše priznali, že dávalo alebo prijímalo úplatky,“ uviedla Remišová.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA